Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Учені виявили печеру на Місяці, що може стати майбутнім житловим простором для астронавтів
Технології

Учені виявили печеру на Місяці, що може стати майбутнім житловим простором для астронавтів

Учені виявили на Місяці печеру, яка може стати ідеальним місцем для облаштування населеної бази

На Місяці вперше була виявлена печера, яка, за теоретичними припущеннями, може стати ідеальним місцем для облаштування населеної бази. Про це повідомляє УНН з посиланням на BBC.

Деталі відкриття

Італійські вчені з Університету Тренто, Лоренцо Бруццоне і Леонард Каррер, виявили печеру на Місяці за допомогою радару. Глибина цієї печери становить принаймні 100 метрів. Однак дослідники вважають, що це лише одна з багатьох подібних печер, які приховані у “невідомому підземному світі” Місяця.

Печера була виявлена в районі Море Спокою, яке можна побачити з Землі навіть озброєним оком. Саме тут у 1969 році астронавти місії “Апполон-11” здійснили першу посадку на Місяць.

Вхід до печери розташований на поверхні Місяця, а всередині є вертикальні стіни і простір, що спускається вниз. Вчені припускають, що печера утворилася мільйони або навіть мільярди років тому, коли на Місяці була розпечена лава, яка проробила такий тунель у камені.

Найближчим аналогом до цього феномену на Землі є вулканічні печери на іспанському острові Лансароте, за словами професора Каррера. Вчені вивчали цей острів під час своїх досліджень.

Перспективи вивчення печери

Вчені запідозрили наявність печер на Місяці ще близько 50 років тому. Проте, лише в 2010 році американське космічне агентство NASA вислав на місячну орбіту апарат під назвою Lunar Reconnaissance Orbiter, який за допомогою радарів вивчив місця, де могли бути входи до печер.

Аналіз отриманих зображень дозволив зробити це відкриття. Вчені вважають його приголомшливим і вбачають потенціал у використанні місячної печери як бази для астронавтів. Зазначається, що саме в печерах на Землі починалося життя, тому їх можна було б використовувати і на Місяці.

Поки що не відомо точна глибина цієї печери і механізм її утворення. Вчені планують досліджувати печеру за допомогою радарів, камер або навіть роботів.

Вплив на вивчення Марса

Виявлення місячної печери може допомогти вченим вивчити Марс – інший космічний об’єкт, розташований на значно більшій відстані від Землі.

Дослідження Лоренцо Бруццоне і Леонарда Каррера було опубліковане в науковому журналі Nature Astronomy.

Висновок

“Це приголомшливо. Коли робиш такі відкриття, то дивишся на отримані знімки і розумієш, що ти перша людина в історії людства, яка це бачить”, – розповів Леонард Каррер.

Виявлення печери на Місяці може мати велике значення для подальших досліджень космосу і вивчення інших планет, зокрема Марса.

Цитата автора сайту: “Учені виявили на Місяці печеру, яка може стати ключовим етапом у розвитку космічних баз і дослідженні інших планет”.

Джерело: unn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *