Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Як і коли спостерігати найвидовищніший зорепад року – метеорний потік Персеїди
Технології

Як і коли спостерігати найвидовищніший зорепад року – метеорний потік Персеїди

Персеїди: найшвидший та найяскравіший метеорний потік

Найяскравіше астрономічне явище року – метеорний потік Персеїди – досягне свого піка 11-13 серпня. Цей видовищний зорепад можна спостерігати у нічні години від півночі до світанку.

Метеорний потік Персеїди є одним з найтриваліших астрономічних явищ. Перші метеори було помічено ще у липні, а зорепад триватиме майже до кінця серпня. Під час пікової інтенсивності можна побачити щонайменше сотню падаючих зірок за годину.

Щоб побачити зорепад Персеїди, необхідно мати безхмарне небо. Це явище можна спостерігати озброєним оком з будь-якої точки планети.

Метеорний потік Персеїди походить від уламків комети Свіфта-Туттля, яка прилетіла із сузір’я Персея. Коли Земля проходить крізь потік уламків комет або астероїдів, ми бачимо метеори, як яскраві “зірки”, що швидко проносяться по небу. Це космічне сміття згорає в атмосфері нашої планети.

Персеїди є одним з найшвидших метеорних потоків, рухаються зі швидкістю до 60 км на секунду. Вони мають розмір приблизно з цятку фарби або піщинки, тому немає небезпеки вдаритися об Землю.

Для успішного спостереження за Персеїдами рекомендується приділити щонайменше пів години, а краще більше часу. Найкраще місце для спостереження – відкрита місцевість з вільним оглядом неба та якнайдалі від джерел штучного освітлення.

За словами старшого астронома Королівської обсерваторії в Гринвічі, Персеїди – це неймовірне світлове шоу, яке варто побачити. Якщо небо буде ясним, протягом години або близько того можна побачити кілька метеорів.

Заключні висновки

Персеїди – один з найшвидших та найяскравіших метеорних потоків, який можна спостерігати на Землі. Це астрономічне явище досягне свого піка 11-13 серпня. Щоб побачити зорепад Персеїди, потрібно мати безхмарне небо та приділити спостереженням достатньо часу. Це неймовірне світлове шоу, яке варто побачити кожному.

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *