Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Бізнес

H&M прозвітував про різке падіння прибутку: вихід із Росії також на це вплинув – Економічна правда

2858 переглядів

Акції Hennes & Mauritz AB (H&M) впали після того, як шведський ритейлер одягу заявив, що зростання цін на енергію, фрахт і одяг майже знищило прибуток в минулому кварталі.

Про це пише Bloomberg.

Так, операційний прибуток впав на 87% до 821 мільярда крон (80 мільйонів доларів США) за три місяці до листопада, що значно перевищило прогнози аналітиків. Акції впали на 7,9%.

“Масштаб падіння настільки великий, що інвестори будуть сумніватися в прогнозах генерального директора Хелени Хельмерссон щодо поліпшення продажів і прибутковості”, – заявив аналітик Jefferies Джеймс Гржиніч.

Вихід H&M з Росії та витрати, пов’язані з планом скорочення 1500 робочих місць, також вплинули на прибутки.

Ритейлер все ще бореться з високим рівнем запасів, оскільки його прибутковість відстає від прибутковості конкурента – Zara.

H&M купує більшу частку одягу в Азії, ніж конкурент, що є дорожчим, оскільки вимагає доставки на довші відстані. Ритейлер заявив, що намагається перенести більше закупівель до ближчих країн, щоб зменшити витрати.

ВІДЕО ДНЯ

“У грудні та січні продажі повернулися до зростання, збільшившись на 5% протягом ключового святкового періоду після нульового четвертого кварталу.

Однак компанія попередила, що знижки в першому кварталі дещо зростають, а умови закупівель все ще залишаються дуже негативними, з перспективами на покращення лише наприкінці року. H&M заявила, що вирішила не перекладати всю інфляцію цін на одяг на споживачів, що також впливає на прибутковість”, – пише агентство.

Нагадаємо:

Шведський ритейлер H&M, який працював у Росії з 2009 року, підтвердив закриття всіх російських магазинів.

У листопаді повідомлялось, що шведський ритейлер H&M продовжує процес припинення діяльності в Росії – наразі більше половини магазинів компанії в країні закриті назавжди, усі магазини будуть закриті до кінця року.

Шведський ритейлер H&M Group оголосив, що вирішив почати процес згортання бізнесу у Росії.

Ритейлер H&M, який заявив про вихід із РФ, веде пошук покупця на російську частину бізнесу.

Економічна правда

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *