Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Бізнес

Судовий процес проти директорів фінських компаній за продаж військового обладнання Росії

Финляндська прокуратура звинуватила підприємця в продажу військового обладнання в Росію

Наталия Софиенко

Редактор новостей

Директора финских компаний судят за продажу военного оборудования России
Габриэль Тэмин (справа). Фото: Yle

Прокуратура Финляндії звинуватила директора фінських компаній у продажу військового обладнання в Росію

Фінська прокуратура пред’явила звинувачення директору фінських компаній Luminor і Siberica Габріелю Теміну у порушенні санкційного законодавства при утяжку обставин і експорті товарів подвійного призначення в Росію, повідомляє фінське видання Yle.

У вересні 2023 року стало відомо, що компанії Теміна експортували до Росії майже 3500 дронів та товарів подвійного призначення. Митниця Фінляндії підозрює, що загалом через країну до Росії було перевезено товарів подвійного призначення на суму понад три мільйони євро. За даними розслідування, отриманої прокуратурою, ця діяльність здійснювалась і фінансувалась з Росії.

Тоді ж Теміна було заарештовано під підозрою у грубому порушенні санкційного законодавства. Крім того, трьох співробітників Siberica і представника компанії звинуватили у порушенні санкційного законодавства при утяжку обставин. Суд над ними відбудеться 26 січня, вони заперечують свою провину.

Siberica – складська компанія, а Luminor займається експедицією та фрахтуванням. Оборот обох компаній значно зросла в 2022 році, коли Росія розпочала повномасштабну війну в Україні. Фінські компанії Siberica і Luminor також потрапили до санкційного списку США.

Цитата автора сайту: “Директора фінських компаній судять за продаж військового обладнання Росії”

Висновок автора сайту: Фінляндська прокуратура звинуватила директора фінських компаній у порушенні санкційного законодавства при експорті товарів подвійного призначення в Росію. Суд над обвинуваченими відбудеться 26 січня. Компанії Siberica і Luminor також потрапили до санкційного списку США.”

Джерело: biz.liga.net

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *