Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 15 червня 2024 року

Ворог здійснив понад 3 тис. обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї

фото: Генштаб

Найбільша активність російських окупантів зберігається в районі Новоолександрівки, Сокола і Новопокровського

Сили оборони продовжують рішуче протидіяти спробам противника просунутися в глибину території України, спрямовують зусилля на зрив виконання російськими окупантами планів наступу. Протягом доби противник завдавав по території України шість ракетних ударів із застосуванням 17 ракет.

Крім того, зафіксовано 38 авіаударів із використанням 57 КАБів. Задіяв 490 дронів-камікадзе. Разом з тим, ворог здійснив понад 3 тис. обстрілів по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів зброї.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 червня 2024 року фото 1

фото: ISW

Новини війни в Україні

Російський агресор намагається використати перевагу в живій силі, техніці та підтримку з повітря. Не зважаючи на інтенсивний ворожий натиск, українські воїни ворогу жорстку та ефективну відсіч. На даний час відбулося 81 бойове зіткнення. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Сьогодні Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони уразили 15 районів зосередження особового складу, три засоби ППО, три артилерійських засоби, два склади боєприпасів та ще один важливий об’єкт противника.

На Харківському напрямку

На Харківському напрямку російські окупанти три рази за підтримки авіації намагалися штурмувати позиції наших підрозділів в районах Вовчанська та Тихого. Усі ворожі атаки відбито.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 червня 2024 року фото 2

фото: deepstatemap.live

На Куп’янському напрямку

Десять бойових зіткнень з окупантами відбулося на Куп’янському напрямку. Ворог намагався покращити тактичне положення в районах населених пунктів Петропавлівка, Синьківка та Піщане. Неподалік Синьківки всі штурми ворога відбито, у районах Петропавлівки і Піщаного ще тривають бої.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 червня 2024 року фото 3

фото: deepstatemap.live

На Лиманському напрямку

За день російські війська дев’ять разів атакували наші позиції в районах Греківки, Тернів і Невського. Ситуація контрольована – чотири боєзіткнення завершились, а п’ять – ще продовжуються.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 червня 2024 року фото 4

фото: deepstatemap.live

На Краматорському напрямку

Активність противника в районі Андріївки успіху не мала.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 червня 2024 року фото 5

фото: deepstatemap.live

На Покровському напрямку

Інтенсивно атакує ворог українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня, агресор здійснив 29 штурмових та наступальних дій. Найбільша активність російських окупантів зберігається в районі Новоолександрівки, Сокола і Новопокровського. Загалом, 17 атак на напрямку українські захисники вже відбили, ще 12 боєзіткнень – тривають. Ситуація складна, проте контрольована Силами оборони. Наші воїни докладають зусиль для недопущення просування противника в глибину української території.

За наявною на цей час інформацією, сьогодні втрати агресора на даному напрямку склали 263 особи вбитими та пораненими. До того ж, декілька окупантів здалися в полон. Знищено один танк, три артилерійських системи, вісім автомобілів та п’ять бойових броньованих машин. Окрім того, два автомобіля, п’ять ББМ, два танки і три ворожих гармати було пошкоджено.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 червня 2024 року фото 6

фото: deepstatemap.live

На Курахівському напрямку

На цей час доби нараховується 20 бойових зіткнень. Загарбники зберігають високу активність, намагаючись просунутися в районах населених пунктів Красногорівка, Парасковіївка та Костянтинівка. Підрозділи Сил оборони відбили 16 атак противника, чотири м ще тривають.

Карта бойових дій в Україні станом на 15 червня 2024 року фото 7

фото: deepstatemap.live

На інших напрямках без особливих змін – ворог успіху не мав, втрат наших територій та позицій не допущено.

Читайте також: Командувачем Сил безпілотних систем став Вадим Сухаревський

Російський агресор продовжує наносити інтенсивні удари по позиціях українських військ та населених пунктах. За добу ворог здійснив понад 3 тис. обстрілів з використанням різних типів зброї, включаючи ракети, авіаудари і дронів-камікадзе. Найбільша активність була зафіксована в районі Новоолександрівки, Сокола і Новопокровського.

Не дивлячись на цей інтенсивний натиск, українські воїни продовжують жорстко і ефективно протистояти ворогу. За допомогою Повітряних сил та ракетних військ і артилерії вдалося уражати розташування ворожого особового складу, засоби ППО, артилерійські засоби та склади боєприпасів і важливі об’єкти противника.

Основні наступи ворога спрямовані на Харківський, Куп’янський та Покровський напрямки. Українські військові успішно відбили всі атаки і продовжують перешкоджати просуванню ворога в глибину території України. За наявною інформацією, втрати агресора на Покровському напрямку склали 263 особи вбитими та пораненими. Крім того, було знищено танк, артилерійські системи, автомобілі та бойові броньовані машини ворога.

Також варто відзначити високу активність ворожих військ на Курахівському напрямку, де ворог намагається просунутися в районах Красногорівки, Парасковіївки та Костянтинівки. Противнику не вдається досягти успіху через ефективну відповідь українських військових.

Ситуація на фронті залишається напруженою, але контрольованою. Українські військові продовжують розгортання заходів для забезпечення безпеки та недопущення просування ворожого агресора в глибину прикордонних територій. Ці події є важливими для відновлення територіальної цілісності України та забезпечення безпеки населення.

Джерело: glavcom.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *