Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня 2024 року

На Куп’янському та Лиманському напрямках загалом кількість бойових зіткнень збільшилась до 15

фото: 108 окрема бригада Сил ТрО

На Оріхівському напрямку успіху не мали три атаки ворога в районах Малої Токмачки та Роботиного

За добу російські загарбники завдали по території України два ракетних та 39 авіаційних ударів із застосуванням 48 КАБів, залучив 423 дрони-камікадзе. Здійснив понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня 2024 року фото 1

мапа: ISW

Новини війни в Україні

Протягом доби відбулося 91 бойове зіткнення. Найгарячіша обстановка сьогодні протягом дня залишалася на Покровському напрямку. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

На Харківському напрямку

Протягом дня українські захисники успішно зупинили шість спроб противника покращити своє становище в районах Вовчанська та Тихого.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня 2024 року фото 2

мапа: deepstate

На Куп’янському та Лиманському напрямках

Загалом кількість бойових зіткнень збільшилась до 15. Ворог намагався відтіснити Сили оборони з позицій в районах Петропавлівки, Піщаного, Андріївки, Греківки, Макіївки, Невського та Серебрянського лісу. 12 атак наразі відбито, три боєзіткнення тривають в районах Греківки та Невського. Ситуація під контролем українських захисників та захисниць.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня 2024 року фото 3

мапа: deepstate

На Сіверському напрямку

Чотири рази невдало ворог намагався атакувати наші позиції в районах Верхньокам’янського та Роздолівки.
Також успіху не мали чотири спроби витіснити наших оборонців в районах Григорівки, Часового Яру та Кліщіївки на Краматорському напрямку.

На Покровському напрямку

Від початку доби кількість боєзіткнень збільшилась до 33. Найбільша активність противника зберігається з району Очеретиного. Ворог не полишає спроб вклинитися в наші бойові порядки поблизу Новоолександрівки, Євгенівки, Воздвиженки, Калинового, Сокола, Новоселівки Першої, Карлівки та Уманського. Силами оборони уже відбито 25 атак агресора, вісім боїв іще тривають. Попередньо, за поточну добу на зазначеному напрямку втрати окупантів складають 232 особи, з них 86 – безповоротні. Знищено одну бойову броньовану машину, два міномети на п’ять автомобілів. Пошкоджено три гармати, міномет та автомобіль.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня 2024 року фото 4

мапа: deepstate

На Курахівському напрямку

Ворог здійснив 11 штурмових дій в районах Невельського, Красногорівки, Георгієвки, Побєди, Парасковіївки, Новомихайлівки та Костянтинівки. Наразі, дев’ять атак успішно відбито. Напруженою залишається обстановка в районі Красногорівки, де на даний час тривають два боєзіткнення. Сили оборони вживають заходів щодо недопущення просування окупантів вглиб території України.

Карта бойових дій в Україні станом на 16 червня 2024 року фото 5

мапа: deepstate

На Оріхівському та Придніпровському напрямках

Успіху не мали три атаки ворога в районах Малої Токмачки та Роботиного. Втрат позицій та територій не допущено. На Придніпровському напрямку чергова спроба ворога атакувати позиції наших воїнів в районі Кринок зазнала невдачі.

На решті напрямків суттєвих змін в обстановці не відбулося.

Нагадаємо, триває 844-й день повномасштабної війни в Україні. 

Читайте також:

За добу відбулося 91 бойове зіткнення, з найбільшими бойовими діями спостерігалося на Покровському напрямку. Це свідчить про зростання напруженості на фронті і про те, що Росія продовжує активно атакувати українські позиції.

Покровський напрямок виявився найактивнішим, імперія Росії постійно намагається прорватися в українські бойові порядки, будучи зосередженою навколо району Очеретиного та інших значних позицій. Українські захисники зуміли відбити 25 атак на цьому напрямку і продовжують тримати під своїм контролем ситуацію. Проте можемо припустити, що Росія може бути збудована на взятті контролю над цими районами, отже, майбутній розвиток ситуації на Покровському напрямку є невизначеним.

На Куп’янському та Лиманському напрямках відбулося 15 бойових зіткнень, з яких 12 вдалося відбити. Агресор спробує відтіснити українські сили з позицій в різних районах. Ситуація поки що під контролем українських сторін, але можливість зростання атак на цих напрямках не можна виключати.

На Курахівському напрямку навіть після 11 спроб атаки позицій українських сил наразі вдалося відбити 9 атак. Силами оборони приймаються необхідні заходи для недопущення просування окупантів вглиб території України. Тут ми бачимо активну оборону з боку української армії, але тривала напруженість показує, що російські сили не відступають. Подальший розвиток подій на Курахівському напрямку може бути непередбачуваним.

Успіху на Оріхівському та Придніпровському напрямках не мали атаки ворога, але тривалі зусилля Росії показують, що окупанти не збираються відступати. Українські сили продовжують утримувати свої позиції і відбивати атаки. Проте потенційні ризики для оборони на цих напрямках залишаються.

У загальному, останні новини з фронту свідчать про те, що Росія продовжує активні дії на всіх напрямках. Українські сили захисту виявилися в змозі відбивати численні атаки, але небезпека з боку російської армії залишається високою. Прогнозувати подальший розвиток подій на фронті може бути складно, але варто очікувати подальшого зростання напруги та спроб Росії продвинутися на українську територію. Поки що пляном стрибків Росія не досягла, але вона може продовжувати пробувати.

Джерело: glavcom.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *