Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Ворог активно штурмує позиції ЗСУ на Покровському напрямку: карта бойових дій на 30 травня

Протягом цієї доби загалом зафіксовано 116 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах 5 ракетних ударів, 58 авіаційних ударів та 127 обстрілів із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Про це розповів в етері телемарафону речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає 24 Канал.

До теми Комбінована атака по Україні: захисники збили 7 крилатих ракет та понад 30 дронів

Що відбувається на Сході України

Ворог продовжує атакувати в районі Липців: дивіться на карті

Сили оборони відбили атаки ворога біля Синьківки: дивіться на карті

Росіяни хотіли прорвати оборону біля Тернів: дивіться на карті

ЗСУ відбили атаку ворога біля Білогорівки: дивіться на карті

Противник намагався просунутися біля Кліщіївки: дивіться на карті

Сили оборони відбили наступ ворога під Новоолександрівкою: дивіться на карті

ЗСУ стримують росіян біля Красногорівки: дивіться на карті

Яка ситуація на Півдні України

Ворог атакував біля Старомайорського: дивіться на карті

Сили оборони відбили атаки біля Малої Токмачки: дивіться на карті

Протягом останньої доби в Україні загалом зафіксовано 116 бойових зіткнень, у результаті яких ворог завдав по позиціях українських військ та населених пунктах 5 ракетних ударів, 58 авіаційних ударів та 127 обстрілів із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Ситуація на фронті залишається напруженою, зокрема у Харківському, Куп’янському, Лиманському, Сіверському, Краматорському, Покровському, Курахівському, Времівському, Оріхівському та Придніпровському напрямках.

Згідно з даними, отриманими від речника Генерального штабу ЗСУ Андрія Ковальова, найбільш активні бої відбулися на Харківському напрямку, де окупанти продовжують проводити наступальні дії. За минулу добу було зафіксовано 9 бойових зіткнень, бої розгорталися в районах населених пунктів Липці, Стариця та Вовчанськ. Місцеві жителі зазнали значних переживань та матеріальних збитків в результаті цих поштовхів на фронті.

Що стосується Куп’янського напрямку, то тут також спостерігалася активна бойова діяльність противника. Українські сили успішно відбили атаки ворога в районах населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Степова Новоселівка, Дружелюбівка Харківської області, а також в Новоєгорівці та Невському Луганської області.

З прикрістю, інтенсивні бої відбулися і на Лиманському напрямку, де противник спробував прорвати оборону українських військ в районах Тернів, Торського (Донецька область) та в Серебрянському лісі. Проте, завдяки наполегливості та відваги наших воїнів, ворог був відбитий.

Ситуація також залишається напруженою на Сіверському напрямку, де сили оборони України відбили 5 атак в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області, Виїмка та Роздолівка (Донецька область).

На Краматорському напрямку наші воїни не раздавили противника, який намагався вибити їх займані рубежі в районах Кліщіївки, Нового, Іванівського та Богданівки (Донецька область).

Також слід відзначити активну бойову діяльність на Покровському напрямку, де українські воїни відбили 35 атак противника в районах населених пунктів Новоолександрівка, Сокіл, Прогрес, Новоселівка Перша, Невельське, Яснобродівка (Донецька область). Ворог намагався використати авіацію для підтримки своїх атак, проте українські підрозділи справилися з цим завданням та утримали позиції.

Тривала бойова активність також спостерігалася на Курахівському напрямку, де українські сили оборони стримували ворога в районах Красногорівка, Костянтинівка, Водяне та Парасковіївка. Окупанти намагалися неодноразово прорвати оборону, проте їхні атаки були успішно відбиті.

На Півдні України також неспокійно. Противник спробував прорвати оборону українських військ на Времівському напрямку в районі населеного пункту Старомайорське (Донецька область), але наші воїни продемонстрували високу готовність та відвагу, в результаті чого атака була відбита.

Окрім того, на Оріхівському напрямку противник теж не відпочиває. Українські сили відбили 5 атак в районах населених пунктів Малі Щербаки та Мала Токмачка (Запорізька область).

На Придніпровському напрямку російські загарбники продовжують намагатися вибити українські підрозділи з плацдармів на лівобережжі Дніпра у Херсонській області. На цьому напрямку протягом останньої доби було зафіксовано 7 атак, але українські військові відстояли свої позиції та знищили численні російські агресивні групи.

Усі ці події свідчать про те, що ситуація на Сході України залишається дуже складною та небезпечною. Російські окупанти продовжують порушувати умови перемир’я та активно проводити атаки на позиції українських військ, що призводить до людських жертв та значних матеріальних збитків. Зараз неможливо сказати, як довго триватиме цей конфлікт, але очевидно, що ще багато роботи потрібно зробити для досягнення стабільності та миру в регіоні.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *