Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Повітряна Тривога Харків

РФ ударила по житловому будинку в Харкові: є жертви

У наступній статті розкриваються події, які сталися в Харкові внаслідок російського обстрілу. Згідно з офіційною інформацією, загинуло 5 осіб, а ще 24 отримали поранення. Проте, є також непідтверджені дані про шістьох загиблих. Є серйозні підозри щодо ще 4 осіб, які можуть перебувати під завалами. Міський голова Харкова Ігор Терехов повідомив про обстріл району житлової забудови, де знищено багатоповерховий будинок. Є також інформація про удари ракетами по Новобаварському району, де загинули двоє людей, а також пошкоджене цивільне виробниче підприємство. Продовжуються аварійно-рятувальні роботи на місці зруйнованого будинку, де можуть залишатися під завалами деякі люди. Вся ця ситуація є наслідком російської агресії проти Харкова і показує страшні наслідки цього конфлікту.

Згідно з повідомленням пресслужби ДСНС станом на 15:01 у житловому будинку загинуло 5 осіб, 24 люди дістали поранення.

“Під завалами, ймовірно, перебуває 4 особи”, – зазначають рятувальники.

Водночас пресслужба Харківської обласної прокуратури повідомила про шістьох загиблих станом на 15:19.

Таку ж цифру о 15:33 оприлюднив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

“Уже шість людей загинули внаслідок російського обстрілу Харкова цієї ночі”, – написав він.

Уранці Синєгубов писав про 5 загиблих та 25 постраждалих через російський подвійний удар по житловому будинку.

“Госпіталізовані 8 людей, серед них 2 – у важкому стані. Також до лікарні направлені дівчинка 12 років та хлопчик 11 років – обидва у середньому стані”, – додав чиновник.

Депутат Харківської обласної ради Олександр Скорик в етері Еспресо повідомив, що доля 5 людей, які залишаються під завалами, незрозуміла: “Російський терор проти міста продовжується. Остання інформація – це 4 загиблих, 25 поранених. Ймовірно, 5 людей може перебувати під завалами, їхня доля незрозуміла. Ймовірніше, вони можуть бути загиблими”.

Фото: Олег Синєгубов

Станом на 07:55 було відомо про трьох загиблих та 25 постраждалих внаслідок ударів РФ по Харкову. За словами міського голови міста Ігоря Терехова, під завалами можуть залишатися до 5 людей.

Хронологія подій

Спершу обстріл повідомив міський голова Харкова Ігор Терехов. Інформація про вибухи у Харкові зʼявилась близько 23:50. Відомо, що росіяни обстріляли район житлової забудови. Фіксують 2 прильоти. 

“На жаль, потрапляння у багатоквартирний житловий будинок. Є руйнування і пожежа. Інформація щодо постраждалих уточнюється”, – пише Терехов о 00:09.

Повторний вибух прогримів о 00:15. За словами Синєгубова, росіяни влучили по 5-поверхівці, під завалами можуть бути люди.

Терехов о 00:24: попередньо повторні прильоти туди ж, куди й перші “приходи”. 

Станом на 03:50 відомо про трьох загиблих і 23 постраждалих. Серед поранених – 12-річні хлопчик та дівчинка, а також медпрацівник і поліціянтка, які прибули на місце вибуху.

Після 05:00 Національна поліція України повідомила деталі обстрілу. Росіяни завдали удари кількома ракетами по Новобаварському району Харкова. Жителі чули щонайменше п’ять вибухів, які влучили в одному районі.

Чоловік та жінка загинули внаслідок влучання в багатоповерхівку. Їхні особи встановлюються. Повністю знищено 4-й та 5-й поверхи одного з підʼїздів. 

“Ще один боєприпас влучив у землю на територію цивільного виробничого підприємства. Внаслідок обстрілу загинув охоронець 1959 року народження. Пошкоджені виробничі приміщення”, – додали поліціянти.

Під завалами можуть знаходитися люди. Аварійно-рятувальні роботи на місці зруйнованого житлового будинку тривають.

Джерело: espreso.tv

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *