Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

Аннесі-2022. Результати чоловічого спринту – Федерація біатлону України

Сьогодні французький Ансі вітав учасників третього етапу Кубка світу, який стартував чоловічим спринтом. Попри очікування не надто сприятливої для біатлону погоди, перший старт пройшов майже за ідеальних умов. Принаймні на стрільбищі вітер взагалі не заважав спортсменам, а траса зберігала прийнятний стан навіть для останньої стартової групи.

Такі умови зазвичай не надто сприяють несподіванкам, і якщо говорити про боротьбу за перемогу, все стало зрозуміло після другої стрільби Йоханнеса Бьо. Норвежець на старті цього сезону перебуває в якійсь позапланетній формі, фактично позбавляючи чоловічий біатлон інтриги. Трішки дав слабинку Йоханнес під час стійки, на якій затримався на зайві 7-8 секунд. Але що ці миттєвості у порівнянні з неймовірною перевагою на трасі! Два нулі на вогневих рубежах – і вже п’ята перемога в поточному сезоні!

Принаймні видимість боротьби для Бьо зміг створити лише його партнер по збірній і водночас найближчий переслідувач у загальному заліку Стурла Легрейд. Він також уникнув штрафних кіл і на фініші поступився лідерському графіку 17 секунд.

А далі – прірва: бронзовий призер гонки, яким досить несподівано став німець Бенедікт Долль, програв 39 секунд. І такі інтервали не надто тішать у перспективі субьтньої гонки переслідування. А якщо говорити про сенсації, то найменш очікувано було бачити у квітковій церемонії представника Південної Кореї Тимофія Лапшина, який фінішував п’ятим, показавши свій найкращий результат за останні сім років.

Навпаки, дещо розчарували своїх вболівальників господарі траси, від яких очікували боротьби за подіум. Однак цьогорічний лідер команди Емільєн Жаклен додав аж 450 штрафних метрів за три промахи й фінішував лише 13-м. А Кантену Фійону Майє не пощастило з першим стартовим номером, і, виконуючи роль орієнтира для усіх суперників, переможець Кубка світу минулого сезону з одним колом штрафу став восьмим.

Нарешті здолали проблеми зі стрільбою лідери української команди! Сьогодні двоє з чотирьох українців, що стартували у спринті, завершили гонку з нулями у графі промахів. А найкращий результат в команді продемонстрував Артем Прима. Після гонок в Хохфільцені найдосвідченіший наш спортсмен спрогнозував, що в наступних гонках буде «розбігатись» і зможе конкурувати за більш високі місця. Слова не розійшлись зі справою: сьогодні на дистанції Артем був найшвидшим в українській команді і загалом вперше в сезоні зміг потрапити до двадцятки кращих!

На 14 секунд від Прими відстав Антон Дудченко, який наразі є найстабільнішим спортсменом збірної. Черговий виступ у заліковій зоні з 28-м результатом. Ну і чекаємо переслідування в суботу, адже цього сезону Антон вже привчив вболівальників до непоганих за якістю контактних гонок.

Якраз стовідсоткової влучності не вистачило для потрапляння у заліковій зоні Богдану Цимбалу. З одним колом штрафу наш спортсмен фінішував 44-м. Відзначимо п’ятий в гонці показник за швидкострільністю у виконанні Богдана. Ну і продовжує набувати досвіду гонок Кубка світу юний Віталій Мандзин, принагідно покращуючи власні рекорди. Сьогодні у Віталія два промахи і 78-й підсумковий результат – прогрес у порівнянні з 89-м місцем тиждень тому.

У загальному заліку Йоханнес Бьо все далі тікає від Стурли Легрейда, який в свою чергу проводить дуже якісний сезон. Зараз між двома норвежцями вже 79 балів. Найкращий з українців Антон Дудченко утримав 30-те місце тоталу і післязавтра поведе боротьбу за потрапляння до першого мас-старту сезону.

Що до Кубку націй, то в командному заліку збірна України отримала наразі найкращий результат в сезоні, набравши 33 очки. Завдяки цьому на новорічну паузу наша команда піде десятою, збільшивши відрив від основних конкурентів з Італії.

Завтра в Ансі у боротьбу вступають жінки, які також змагатимуться у спринті.

Спринт. Чоловіки
1.  Йоханнес-Тінґнес Бьо (0+0)  22:52,2
2.  Стурла Легрейд (0+0)  +17,6
3.  Бенедікт Долль (0+0)  +38,8

18.  Артем Прима (0+0)  +1:35,4
28.  Антон Дудченко (0+0)  +1:49,6
44.  Богдан Цимбал (1+0)  +2:31,7
78.  Віталій Мандзин (0+2)  +3:26,2
DNS  Тарас Лесюк

Повні результати гонки тут
Аналіз гонки тут
Оновлений рейтинг Кубка світу, Кубка націй та залік спринтів
Не забудьте поставити оцінки спортсменам за гонку

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *