Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

АПЛ. Манчестер Сіті – Арсенал 4:1. Зустрічайте чемпіона ᐉ UA-Футбол – UA-Футбол

“Манчестер Сіті” можна вітати з третім чемпіонським титулом поспіль. “Містянам” залишилося зіграти ще сім матчів, “Арсеналу” п’ять, і навіть після сьогоднішньої поразки саме команда Артети залишається лідером. Але загальні тенденції вказують на користь “Сіті” – сьома перемога поспіль в АПЛ, тоді як “Арсенал” взяв сьогодні три очки в чотирьох останніх турах. Цей матч показав справжній баланс сил. Це було диво, що “Арсенал” так довго залишався (і все ще залишається!) лідером.

“Арсенал” програв “Манчестер Сіті” у дванадцятому матчі поспіль. Ця поразка нагадувала минулу зустріч команд на “Етіхаді” в Прем’єр-лізі, коли “містяни” виграли 5:0.

Це був інший сезон, “Арсенал” був іншим, але і “Манчестер Сіті”. Обидві команди помітно еволюціонували за останній рік.

Але якщо “Арсеналу” ще є куди розвиватися, то “містяни” досягли свого роду футбольної досконалості. “Сіті” перевершує суперника в усіх аспектах гри. Без м’яча, або з м’ячем, позиційний футбол або контратаки, гра один в один або фізичні дуелі. І стандарти. Раніше ми собі уявляли ідеальну команду Гвардіола як таку, що перевершує своєю технічною досконалістю. Цей “Сіті” ще й сильний фізично. Він просто готовий затоптати кого завгодно.

У стартових складах сюрпризів не було. Травмованого Аке замінив Вокер і “Сіті” діяв за класичними 4-3-3 або 4-4-2 без м’яча. У “Арсеналу” все-таки був Джака. Але не було Саліба.

“Сіті” не боявся пресингу “Арсеналу”. Він його чекав. І коли гості втратили м’яч на половині поля суперника на старті матчу, Стоунз просто вибив м’яч уперед на Голанда, норвежець відтіснив Холдінґа, який опікувався ним, і викотив м’яч у вільну зону для Де Брюйне. Бельгієць змістився до воріт, і сильно пробив у кут. 1:0.


Чи була відповідь у “Арсеналу”? Ні. Напевно, “каноніри” вже просто не вірили, що вони здатні щось змінити. Хоча попереду ще був цілий матч.

“Сіті” грав спокійно і вичікувально. У “Арсеналу” не виходило нічого. У першому таймі Голанд міг забивати двічі, але його удари виходили недостатньо хльосткими, і Ремсдейлу вдавалося з ними справлятися.

І все ж “Арсенал” пропустив до перерви ще раз. Вчергове вже раз “каноніри” не впоралися зі стандартом суперника, це їх ахіллесова п’ята після Кубка світу. Цього разу Де Брюйне класно закрутив м’яч, а Стоунз виграв боротьбу в повітрі.

Щоб у гостей не лишалося жодний ілюзій і шансів на камбек, “Манчестер Сіті” забив третій на старті другого тайму. Обрізка Едегора, вертикальна атака Голанда і Де Брюйне, і бельгієць робить дубль.


3:0 – гра була зроблена і останні 40 хвилин були імітацією футбольного матчу. “Сіті” робив усе, що йому захотілося, а йому хотілося просто насолоджуватися розгромним рахунком. “Арсенал” проводив заміни та імітував бажання відіграти хоча б один гол.

Гостям це вдалося – Холдінґ замкнув простріл Троссарда на 86-й хвилині.

Однак “Манчестер Сіті” встиг до фінального свистка повернути собі перевагу в три м’ячі. Ерлінг “Самсон” Голанд розпустив своє волосся, і на 90+5 хвилині скористався скидкою Фодена, щоб забити свій 33-й гол і встановити остаточний рахунок матчу – 4:1.

Це визначальна перемога. Сумнівів більше не залишається. Дякуюємо “Арсеналу” за захопливий сезон. Без нього було б ще гірше.


Чемпіонат Англії, 33-й тур. Манчестер, “Етіхад”

“Манчестер Сіті” – “Арсенал” 4:1

Голи: Де Брюйне 7, Стоунз 45+1, Де Брюйне 54, Голанд 90+5 – Холдінґ 86

“Манчестер Сіті”: Едерсон – Вокер, Стоунз, Діаш, Аканджі – Де Брюйне (Альварес 80), Родрі, Ґюндоган (Марез 71) – Сілва, Голанд, Ґріліш (Фоден 87)

“Арсенал”: Ремсдейл – Зінченко, Габріел, Холдінґ, Вайт – Джака (Жордіньо 60), Парті, Едегор (Сміт-Роу 71) – Мартінеллі (Троссард 60), Жезус (Нкетіа 81), Сака (Нелсон 80)

Попередження: Діаш 45+5, Ґріліш 75 – Парті 76, Родрі 88

Source: ua-football.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *