Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

Брезно-2023. Результати жіночого спринту – Федерація біатлону України

Суботня програма міжнародних біатлонних стартів розпочалась зі спринту у жінок на третьому етапі Кубку IBU в словацькому Брезно-Осрблі.

Найприємніший епізод гонки – її початок, коли Олександра Меркушина стала єдиною з перших десятьох спортсменок, що чисто провели стрільбу лежачи, після чого юна українка очолила проміжний протокол! Звісно, сперечатись у швидкості з куди більш досвідченими суперницями нашій 17-річній біатлоністці поки що складно, і на підсумкову перемогу Саша поки що не претендувала. Але, ідеально впоравшись і з другим рубежем, Меркушина показала дуже високий 11-й результат! Причому всі десять мішеней Саша закрила за неймовірні 40,7 секунди!!! Браво! Вітаємо з новим власним досягненням у міжнародних дорослих стартах!

Відзначимо, що сьогодні одразу чотири українки набрали кубкові очки. Валерія Дмитренко також показала майстер-клас у стрільбі, влучно закривши усі мішені за 41,5 секунд – другий результат швидкострільності у гонці! Однак на трасі вона поступалась значно більше за Меркушину – втім, все ж увійшла до залікової зони на 30-му місці. Не виключено, дещо завадив і стан траси, яка до старту четвертої групи, коли почала гонку Лєра, перетворилась на кашу.

А ось Надії Бєлкіній та Христині Дмитренко не завадили фінішувати у топ-40 навіть два кола штрафу. Бєлкіна була трішки швидшою на трасі, Дмитренко – при роботі на вогневому рубежі. І підсумковий результат у дівчат, відповідно, 35-й та 38-й. Для Христини це – перший за останні шість сезонів фініш у очках дорослого Кубка IBU! Вітаємо!

Останню нашу представницю, Любу Кип’яченкову, сьогодні вітати немає з чим. На вогневих рубежах харків’янка настріляла дуже багато – чотири кола штрафу, і з таким вантажем, навіть показавши найкращу швидкість в команді, змогла фінішувати лише 47-ю.

А на подіумі спринту сьогодні італійський день! Три спортсменки з Апеннінського півострова провели обидва вогневих рубежі безпомилково, і двоє італійських дівчат у підсумку створили переможний дубль для своєї команди! Елеонора Фаунер проводить вже четвертий сезон в Кубку IBU, і до цього дня жодного разу не потрапляла навіть до десятки найсильніших. Ал сьогодні зірки склались для неї фантастичним чином, дозволивши здобути впевнену перемогу!

Колега ж по збірній Італії 21-річна Ханна Аухенталлер свій перший дорослий подіум створила власними ногами ) Так, до цього також довелось ідеально відпрацювати на стрільбищі, але ж на останньому колі вона розвинула фантастичну швидкість, яка дозволила на останньому відрізку показати темп, що виявився не під силу двом норвежкам – Юні Арнеклєйв та Фріді Доккен, які після стійки виходили з кращим часом, але у підсумку змагались поміж собою лише за бронзу.


Фото – IBU

В загальному заліку Кубка IBU зміни лідера не відбулось: хоча француженка Жілонн Ґіґонна й провела спринт краще за лідера тоталу – Марен Кіркейде, однак відіграти 14 очок не змогла – 12-те місце проти 16-го у норвежки. Отже між ними залишилось десять очок на користь Кіркейде.

А ось у внутрішньо українському суперництві знов зміна лідера: завдяки чудовому спринту, Олександра Меркушина обійшла подруг по збірній. Цікаво, що в цьому сезоні протягом першого триместру Меркушина-молодша встигла взяти участь у змаганнях і на Кубку світу, і на Кубку IBU, і на Юніорському Кубку IBU!

Завтра для учасників стартів в Брезно-Осрблі ще одне випробування – дві змішаних естафети.

Спринт. Жінки
1.  Елеонора Фаунер (0+0)  19:51,4
2.  Ханна Аухенталлер (0+0)  +10,1
3.  Юні Арнеклєйв (0+1)  +12,3

11.  Олександра Меркушина (0+0)  +35,7
30.  Валерія Дмитренко (0+0)  +1:29,0
35.  Надія Бєлкіна (0+2)  +1:44,1
38.  Христина Дмитренко (1+1)  +1:49,4
47.  Любов Кип’яченкова (2+2)  +2:17,9

Повні результати гонки тут
Аналіз гонки тут
Оновлений рейтинг Кубка IBU та Кубка націй IBU

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *