Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Футбол

Ліга Європи. Шахтар – Марсель 2:2. У першому матчі двобою – гаряча нічия

Ліга Європи, раунд плей-оф

“Фолькспаркштадіон” (Гамбург)

Головний арбітр: Ерік Ламбрехтс (Бельгія)

“Дякуємо всім, хто боронить Україну” – такий постер висів на фан-секторі “Шахтаря”. Сьогодні сектор вболівальників “гірників” був чималий і гучний, хоч і значно чисельніші фанати “Марселя” часто були більш помітні. Настільки помітні, що арбітру через димові шашки доводилося зупиняти гру.

Перед матчем також стало відомо, що на “Фолькспаркштадіоні” у числі 28 790 вболівальників присутні і українські військові, котрі наразі перебувають у Німеччині на реабілітації. Футбол – прекрасна можливість ще раз нагади світу про війну в Україні. І ще раз подякувати захисникам і захисницям за їхні подвиги.

“Гірники” увімкнули пресинг з перших секунд. Саме завдяки цьому вдалося створити момент на зламі другої і третьої хвилин. Після втрати м’яча “провансальцями” на межі свого ж штрафного Зубков пробив метрів з 18 – голкіпер переправив на кутовий.

В обороні гостей на 27 хвилині теж трапився провал – це був найбільш цікавий момент з початку поєдинку. “Шахтар” пристойно “повозив” суперника в квадрат поблизу своїх воріт і через пас вийшов з-під потужного пресингу в контратаку. Зрештою, Егіналду навіть забив, однак вже після свистка арбітра – він зафіксував грубий фол Балерді (отримав жовту) проти Зубкова. Судаков зі стандарту з досить хорошої позиції (метрів 19-20) пробив у стінку.

Ліга Європи. Шахтар – Марсель 2:2. У першому матчі двобою – гаряча нічия - изображение 2

Але все ж таки неоднозначне рішення від арбітра зупиняти контратаку навіть при умові фолу. Варто було дати “гірникам” завершити справу.

На 37 хвилині підопічні Пушича теж провели різку атаку. З центру поля Судаков швидко перевів наступ у правий фланг, звідки Конопля прострілив на Егіналду – той з-за меж штрафного з неробочої правої пробив вище воріт.

На старті другого тайму моментів було більше, і загалом по перерві гра стала більш відкритою. Унахі і Егіналду били повз стійки. Куди гостріше стріляв Зубков. Олександр цілком міг повторити легендарний гол Дугласа Кости у ворота “Реала Сосьєдад” на “Донбас Арені”, але м’яч пролетів поруч з лівою дев’яткою. Небезпекою відповіли і “провансальці”: удар головою від Луїса Енріке ледь не влучив у каркас воріт.

Чому ми не згадуємо головну зірку гостей Обамеянга? Бо він мовчав більше години і нагадав про себе лише на 64 хвилині. Але як… Матвієнко і Азаров не розібралися на лівому фланзі і втратили м’яч на своїй частині поля. Французи швидко вибігли в контратаку і через кілька секунд Клосс прострілив у штрафну – Обамеянг замкнув в один дотик. Шостий гол габонця у шести матчах Ліги Європи. Він є найкращим бомбардиром турніру на пару з Жоао Педро з “Брайтона”.

Не довго раділи гарячі французькі вболівальники. Минуло п’ять хвилин, як “Шахтар” зрівняв рахунок. Після подачі Зубкова зі стандарту “Марсель” дуже погано відбився. Круглий дійшов до Матвієнка, котрий пробив під праву стійку. Цікаво, що Микола у своїй єврокубовій кар’єрі забив два голи – обидва на “Фолькспаркштадіоні”.

Ліга Європи. Шахтар – Марсель 2:2. У першому матчі двобою – гаряча нічия - изображение 3

До кінця зустрічі була активність від обох команд, однак найбільш цікавим виявився відрізок впритул з фінальним свистком. На 90 хв Обамеянг знову про себе заявив. Після його проходу і обіграшу двох опонентів він прострілив у центр – Ндіає вивів “Марсель” вперед.

Був розпач? Так. Принаймні на стадіоні усі сектори, окрім виїзного, мовчали. Однак вони вибухнули уже через три хвилини. Егіналду все-таки встиг зрівняти рахунок, забивши дебютний гол у Лізі Європи. Він забив головою після навісу Зубкова з флангу. Зріст у вінгера всього 175 сантиметрів, але все вирішило бажання.

Як і минулого року “Шахтар” відклав питання вирішення путівки до 1/8 фіналу ЛЄ на французький матч. Тоді “Ренн”, як ми пам’ятаємо не пройшов далі. Все вирішиться через тиждень у Марселі.

Фото: Олександр Приходько (UA-Футбол)

“Шахтар” (Донецьк, Україна) – “Марсель” (Марсель, Франція) 2:2

Голи: Матвієнко 68, Егіналду 90+3 – Обамеянг 64, Ндіає 90

“Шахтар”: Різник – Конопля (Гочолейшвілі 76), Бондар, Матвієнко, Азаров – Степаненко (Назарина 73) – Зубков, Бондаренко (Траоре 90+1), Судаков, Егіналду – Сікан (Кевін 77)

“Марсель”: Лопес – Клосс, Жіго, Балерді, Мерлен – Луїс Енріке (Ндіає 72), Харіт, Кондогбія, Унахі – Мумбанья (Мейте 90+2), Обамеянг (Х. Корреа 90+2)

Попередження: Конопля 49, Зубков 77, Егіналду 90+3, Бондар 90+5 – Балерді 27

Джерело: ua-football.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *