Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

Комітет Верховної Ради рекомендував прийняти закон, ініційований клубами-противниками телепулу – UA-Футбол

Комітет Верховної Ради України з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу проект Закону України про внесення змін до Закону України “Про фізичну культуру і спорт” щодо розмежування спортивних заходів і змагань.

Законопроєктом пропонується внести зміни до Закону України “Про фізичну культуру та спорт” з метою розмежування понять “спортивний захід” та “спортивне змагання”, що дозволить більш прозоро визначати статус організатора спортивного заходу та організатора спортивного змагання. Також пропонується, визначити, що спортивний клуб, який в межах спортивних змагань проводить спортивний захід та здійснює організаційне, фінансове та інше забезпечення його підготовки і проведення, вважається організатором спортивного заходу.

Читайте такожПечерський суд заборонив УАФ проводити вибори президента Асоціації на наступному конгресі

Крім того, передбачити, що організатори спортивних заходів, які проводяться в межах спортивних змагань, можуть на добровільних засадах передавати організаторам змагань права, визначені в частині восьмій статті 45 Закону України “Про фізичну культуру і спорт”, шляхом укладення договору на умовах, погоджених між організатором спортивних заходів та організатором змагань.

Ініціативі депутатів передувало звернення президентів “Динамо”, “Дніпра-1”, “Металіста”, “Зорі” та “Руху”. Вони заявили, що чинні правові норми недосконалі у питаннях визначення належного правовласника прав на телетрансляції футбольних матчів та про необхідність їх упорядкування.

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *