Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

Наступного тижня у CAS розпочнеться розгляд справи Шахтаря проти ФІФА – UA-Футбол

Спортивний арбітражний суд (CAS) почне розгляд позову донецького “Шахтаря” проти ФІФА через рішення футбольного органа після початку повномасштабної війни дозволити футболістам в односторонньому порядку призупиняти свої контракти із українськими клубами.

За інформацією The Athletic, “Шахтар” стверджує, що ФІФА порушує законодавство України, Швейцарії та Європейського союзу про конкуренцію. З цієї причини клуб подав позов до CAS на 50 млн євро. Наступного тижня його розглядатиме суд.

Перед початком повномасштабної війни у “Шахтаря” було 14 іноземних футболістів, яких клуб розраховував продати, щоб повернути кошти для покриття збитків, а також наданні гуманітарної допомоги.

“Шахтар” очікував, що зможе домовитися про трансфери гравців та вів активні переговори щодо кількох продажів. Мова, зокрема, про перехід Манора Соломона до “Фулгема”, але переговори провалилися після рішення ФІФА.

Тепер “Шахтарю” необхідно покрити 40 млн євро прямих збитків та 50 млн євро загалом. У своїй апеляції до CAS “Шахтар” вимагає скасувати рішення ФІФА, зобов’язати відшкодувати клубу збитки, а також покрити ФІФА всі витрати, пов’язані з арбітражним розглядом на додаток до судових витрат “Шахтаря”.

Читайте такожСрна: Є команди, які отримали зиск завдяки нашим труднощам

До донецького клубу також висувають претензії щодо термінів платежів за гравців, яких вони купляли до початку повномасштабної війни. Генеральний директор “гірників” Сергій Палкін повідомив, що вони винні клубам близько 37 млн євро, але вимагають “репарацій” від ФІФА, щоб покрити збитки.


“Клуби почнуть вимагати всі наші борги, і я не знаю, як повернути їх, якщо у мене немає можливості продавати гравців. Це найбільша проблема. У мене є проблема з одним клубом, і я думаю, що прийдуть інші.

Ми все ще відкриті для зустрічі з ФІФА, обговорення всіх наших проблем і пошуку шляхів вперед. Ми пропонуємо створити фонд відшкодування для українських клубів, які постраждали від призупинення контрактів. Втрат дуже багато, не тільки у “Шахтаря”, але й у інших клубів з такою ж історією”, – говорить функціонер.

Проте, за словами Палкіна, ФІФА “не бачить нас навіть у мікроскоп. Ми намагалися постукати в двері ФІФА багато разів, але у відповідь була повна тиша”.

На суді команда юристів “Шахтаря” буде стверджувати, що рішення ФІФА про дозвіл іноземним гравцям в односторонньому порядку призупиняти свої угоди було прийнято без консультацій з ключовими зацікавленими сторонами, такими як самі українські клуби чи Українська асоціація футболу. Крім того, юристи “Шахтаря” будуть стверджувати, що за українським і швейцарським законодавством немає правових підстав для призупинення трудових контрактів, а також заявлятимуть, що ФІФА не повинна втручатися в договірні відносини, стороною яких вона не є. Вони також посилатимуться на можливе порушення законодавства ЄС про конкуренцію, стверджуючи, що рішення ФІФА вплинули на доступ українських клубів до європейського трансферного ринку.


Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *