Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

У Росії вже вимагають повернути своїх спортсменів із гімном та прапорами – Корреспондент.net

Фото: Getty Images

У Росії мріють про повне зняття санкцій

Олімпійський комітет країни-агресора вирішив вичавити з міжнародних чиновників усе по максимуму.

Якщо вже Міжнародний олімпійський комітет цілком серйозно хоче повернути на арени спортсменів з країни-агресора, то чому б цим не скористатися і прибрати всі санкції?

Так вирішили в Олімпійському комітеті Росії та вже почали викручувати руки МОК. Президент організації Станіслав Поздняков почав вимагати повного зняття санкцій зі своїх атлетів.

За його словами, росіяни не повинні страждати від будь-яких обмежень при допуску до міжнародних змагань.

“Росіяни повинні брати участь на тих же умовах, що й спортсмени з інших країн. Ми не вітаємо додаткових умов та критеріїв, що особливо містять якусь політичну складову, абсолютно неприйнятну для олімпійського руху.

Усі, хто зараз закликає нас бойкотувати Олімпіаду, незалежно від мотивів, мають чітко усвідомлювати, що такий демарш є прямим шляхом ізолювати весь вітчизняний спорт щонайменше на два олімпійські цикли.

Тобто прапор, гімн, наших спортсменів не буде на більшості конкурентних міжнародних змагань вісім років. Це саме те, чого прагнуть наші опоненти. Водночас історія не знає випадків, коли б бойкот позитивно вплинув на розвиток спорту в одній країні.

Наразі міжнародні спортивні федерації консультуються з МОК, на основі цього будуть розроблені умови та підходи, опубліковані МОК пізніше. Наразі політична складова є неприйнятною для міжнародного олімпійського руху.

МОК продовжує консультації з міжнародними федераціями щодо олімпійської кваліфікації. Кожен вид спорту має унікальну ситуацію, тому знайти універсальний підхід досить складно. МОК виділив на це щонайменше місяць”, – цитує Позднякова Inside the games.

Нагадаємо, раніше у НОК України повідомили, що у разі допуску росіян на Олімпіаду наша країна може бойкотувати турнір.


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *