Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

iPhone 15 вийде у вересні – SoC Apple A17, USB-C, титанова рамка, Dynamic Island у базі – Смартфони | iTechua

UPG

Корпорація Apple продовжує з року в рік покращувати, мабуть, найпопулярніший і технічно просунутий смартфон у світі. Цього року справжні “фанати яблука”, які вже відклали кілька тисяч доларів, все також зможуть доторкнутися до новітньої розробки купертинівців.

Виходячи з останніх даних, перехід на 15-те покоління iPhone відбудеться вже в другій половині вересня і принесе з собою набагато більш значне оновлення порівняно з попереднім. Зокрема, запозичення технології виготовлення дисплея в Apple Watch дало змогу скоротити товщину рамок на 47%, з 2,2 до 1,5 мм.

Крім того, очікується перехід з пропієтарного роз’єму Lightning на поширений USB Type-C. Цьому посприяли зміни в європейському законодавстві, згідно з якими з 2024 року портативні пристрої для зарядки повинні використовувати роз’єм USB-C (для ноутбуків – з 2026 року).

Також, вочевидь, ми побачимо повну відмову від чубчика, що набив оскому, і заміну його на Dynamic Island – виріз на екрані з динамічним відображенням інформації залежно від контексту. Цю функцію повинні отримати не тільки топові, а й базові моделі.

Її одним нововведенням стане застосування в Pro-версіях бічної рамки не зі сталі, а з титану, більш преміального і легкого матеріалу. Крім цього, планується капітальний перегляд внутрішнього компонування, що посприяє легшому ремонту iPhone 15 Pro.

Що стосується технічної складової, то пристрої з приставкою Pro отримають новітній SoC Apple A17 Bionic. Освоєння 3-нм техпроцесу призвело до 10-15% підвищення продуктивності і зниження тепловиділення до 30% порівняно з попередником. Початкові версії будуть обладнані торішнім A16 Bionic. Щодо камери, передбачається, вона істотно проапгредиться, отримавши, зокрема, нові лінзи і набагато ширший діапазон регулювання оптичного зуму.

На жаль, у цьому поколінні виробник вирішив взяти курс на підвищення цін. Таким чином, якщо і раніше дозволити собі iPhone могли лише обрані, то тепер коло володарів “яблука” ще більше скоротиться. Втім, ця обставина призведе лише до збільшеної елітарності власників смартфонів від Apple і підкреслить їхній високий статус у суспільстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Source: itechua.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *