Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Космічний апарат «Вояджер-1» відновив роботу після збою

Космічний апарат Вояджер-1 NASA повернувся до своїх дослідницьких функцій та знову передає наукові дані на Землю після збою, що стався в листопаді 2023 року. Весною цього року команда змогла отримати інженерні дані про стан зонда та віддалено відремонтувати два з чотирьох дослідницьких приладів. Інші два потребували додаткової роботи, але наразі всі прилади працюють належним чином. Про це повідомили на сайті Лабораторії реактивного руху NASA.

NASA

Чому Вояджер-1 важливий?

Вояджер-1 є найвіддаленішим об’єктом, створеним людиною, від Землі. За 46 років своєї роботи він подолав відстань у 24 мільярди кілометрів. Вояджер-1 та його близнюк Вояджер-2 є єдиним способом для вчених досліджувати міжзоряний простір. Чотири прилади на борту Вояджер-1 збирають дані про плазмові хвилі, магнітні поля та частинки, що дозволяє науковцям краще зрозуміти будову нашої Сонячної системи та простягання геліосфери – бульбашки сонячного вітру, яка захищає нас від космічного іонізуючого випромінювання.

Висновок

Вояджер-1 NASA повернувся до своїх дослідницьких функцій після збою, що стався в листопаді 2023 року. Цей космічний апарат є найвіддаленішим об’єктом, створеним людиною, і відіграє важливу роль у дослідженні міжзоряного простору та розумінні нашої Сонячної системи.

Цитата автора сайту: “Вояджер-1 повертається до роботи після збою”

Джерело: nauka.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *