Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Марсохід Perseverance досяг оптимального місця для пошуку слідів стародавнього життя.

Перший марсохід на Марсі знайшов докази існування давнього озера

У лютому 2021 року марсохід Perseverance разом з гелікоптером Ingenuity успішно приземлився на Марсі. Ця історична місія стала першим кроком у вивченні Червоної планети. Однак, найбільш важливим відкриттям стало те, що марсохід виявив докази існування давнього озера на Марсі.

Завдяки радару, що проникає крізь ґрунт, Perseverance зміг знайти шари осаду, що колись належали озеру. Це свідчить про те, що Марс колись був затоплений водами гігантського озера, яке згодом висохло й перетворилося на гігантську дельту.

Науковці вже давно знають, що на Марсі колись була вода. Але досі не було достатньо доказів того, чи існувало на Марсі життя перед тим, як планета втратила свою атмосферу та воду. Марсохід Perseverance разом з іншим апаратом Curiosity працюють на Марсі, шукаючи ознаки давнього життя та збираючи зразки гірських порід для подальшого дослідження на Землі.

Один з головних інструментів Perseverance – радарний сканер для дослідження поверхні Марса (RIMFAX). Він вистрілює радіолокаційні сигнали в землю та побудував карту імпульсів, відбитих з глибини близько 20 метрів під поверхнею кратера. Ця радіолокаційна карта підтвердила наявність відкладень, які раніше підозрювали, але ніколи не підтверджували. Це є важливим кроком у вивченні історії Марсу та пошуку слідів життя.

Для повернення зразків марсіанської породи на Землю Perseverance чекатиме на прибуття запланованого спускового апарата, який буде відправлений Європейським космічним агентством (ЄКА). Марсохід завантажить зразки гірських порід і ґрунту на ракету, яка вийде на орбіту Марса й попрямує до орбітального корабля для зворотного польоту на Землю. Очікується, що цей процес займе час до 2033 року.

Висновок

Марсохід Perseverance зробив важливе відкриття – виявив докази існування давнього озера на Марсі. Це відкриття дає надію на з’ясування питання про можливе існування життя на Червоній планеті. Місія Perseverance є важливим кроком у вивченні Марсу та розумінні його історії.

Цитата автора сайту: “Перший марсохід на Марсі знайшов докази існування давнього озера”

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *