Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

NASA розробляє план для майбутнього зіткнення астероїда з Землею через 14 років

Астероїд може зіткнутися з Землею в 2038 році, попереджає NASA

За повідомленням Mashable, NASA попереджає про можливе зіткнення астероїда діаметром від 100 до 320 метрів з нашою планетою через 14 років. Це стихійне лихо, яке можна передбачити заздалегідь і запобігти.

Потенційна загроза з космосу

Згідно з повідомленням NASA, астероїд діаметром до 320 метрів може зіткнутися з Землею у липні 2038 року. За останні 100 років на нашу планету не впало жодного астероїда або метеорита, тому ймовірність такого зіткнення дуже мала. Проте, за прогнозами NASA, ймовірність становить 72%.

Підготовка до потенційної загрози

З метою підготовки до цієї потенційної загрози, NASA та інші організації розглядають різні варіанти дій. План включає обліт астероїда для вивчення його складу, обертання та швидкості, а також можливість використання космічного корабля для відхилення астероїда.

Висновок

Астероїд діаметром до 320 метрів може зіткнутися з Землею в 2038 році, попереджає NASA. Ймовірність такого зіткнення становить 72%. Організації, включаючи NASA, працюють над планами та стратегіями для запобігання цій загрозі з космосу.

«Велике зіткнення з астероїдом — єдине стихійне лихо, яке ми можемо передбачити на багато років вперед і вжити заходів, щоб запобігти», — Ліндлі Джонсон, офіцер планетарної оборони NASA.

Джерело: vctr.media

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *