Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Новини України: Смартфон — необхідна техніка під час війни – Гал-інфо


Як не дивно, серед товарів, на які зріс попит в Україні з початку війни, знаходяться мобільні телефони.

Хоча насправді це може здатися дивним лише на перший погляд, адже в умовах бойових дій надійний зв’язок стає вкрай важливим. Крім того, смартфон перетворюється на засіб отримання оперативної інформації, а також сповіщень про повітряні тривоги. Яким ж телефонам віддають перевагу українці під час війни, читайте у нашому огляді.

На вершині — Apple

Як показують дані електронного каталогу https://m.ua/kata/122/, смартфони американської компанії Apple, як і раніше, залишаються одними з найпопулярніших серед українців, не дивлячись на їхню високу ціну. Серед першої десятки рейтингу популярності — одразу по кілька моделей з лінійок IPhone 13 та IPhone 14. Серія iPhone 13 була представлена у 2021 році, і саме «базова» модель IPhone 13 сьогодні є найпопулярнішою серед усіх смартфонів на ринку. Це 6-дюймовий телефон з бездоганним дисплеєм, високою продуктивністю та тривалим часом роботи. Не набагато поступаються за популярністю старші моделі лінійки — IPhone 13 Pro та IPhone 13 Pro Max. Останній являє собою найбільший апарат серед айфонів — діагональ екрану складає 6,7 дюйми.

Серію IPhone 14 було випущено у 2022 році, наразі найбільшим попитом користується преміальна модель IPhone 14 Pro — це також 6-дюймовий смартфон з новим процесором, частотою оновлення екрану 120 Гц і 48-мегапіксельною основною камерою.

Варто відзначити, що все ще не втрачають актуальності моделі минулих років — IPhone 12 та IPhone 11. Останній, взагалі, було випущено ще у 2019 році, але й за сьогоднішніми мірками ці моделі залишаються доволі потужними та практичними.

Xiaomi зосереджується на іншому сегменті

Головний конкурент Apple — китайська компанія Xiaomi, хоча її найзатребуваніші смартфони знаходяться у зовсім іншому ціновому сегменті. Серед українських користувачів, передусім, користуються попитом бюджетні телефони китайського бренду. Це, наприклад, моделі Redmi Note 11 і Redmi Note 10. Це смартфони з доволі крупними екранами (діагональ 6,43 і 6,5 дюйми відповідно), великим об’ємом вбудованої пам’яті, камерами на 3–4 модулі.

Xiaomi диверсифікує свою стратегію і з 2018 року пропонує також смартфони під суббрендом Poco. Цьому умовному новачку вдалося втрутитися в суперечку знаменитих торгових марок. Передусім, це телефон середнього класу Poco X4 GT, якій може похвалитися чудовим дисплеєм з частотою оновлення 144 Гц і аж 8 ГБ оперативної пам’яті. Вдалою, судячи з попиту, вийшла й бюджетніша модель Poco M4 Pro з якісним дисплеєм і відмінною автономністю.

Samsung і Google — конкуренти у середньому класі

Samsung останніми роками віддає перевагу перевіреним рецептам успіху. Тож, якщо якась модель вийшла вдалою, намагається її повторити у наступних серіях. Ось і зараз серед найпопулярніших апаратів корейського виробника — Samsung Galaxy A53, телефон 2022 року, який фактично є дещо оновленою версією дуже успішної моделі Samsung Galaxy A52. Від попередника цей гаджет відрізняється новим, потужнішим процесором і збільшеним об’ємом оперативної пам’яті.

Має попит також телефон від технологічного гіганта Google — модель Pixel 6A. Цей представник середнього класу приваблює високою продуктивністю, тривалим часом роботи, чудовим екраном. Модель знаходиться приблизно в тому ж ціновому сегменті, що й Samsung Galaxy A53, тому фактично є прямим конкурентом корейців.

Вочевидь, що з появою нових смартфонів рейтинг уподобань буде змінюватися, але можна майже напевно спрогнозувати, що лідерство Apple ще не скоро вдасться похитнути іншим виробникам.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

НА ГОЛОВНУ

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *