Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

ШІ-функції iOS 18 та macOS Sequoia не будуть доступні в ЄС при запуску, повідомляє Mezha.Media

Компанія Apple оголосила, що три важливі функції iOS 18 та macOS Sequoia не будуть доступні в країнах Європейського Союзу при випуску операційної системи цієї осені.

Ці функції включають Apple Intelligence, iPhone Mirroring та SharePlay Screen Sharing. Це пов’язано з проблемами виконання регуляторних вимог Закону ЄС про цифрові ринки (Digital Markets Act). Наразі немає точної дати їх появи в ЄС до кінця поточного року.

Apple Intelligence пропонує користувачам розширені можливості для роботи з текстом, створення зображень та обробки фотографій, значні покращення голосового асистента Siri та швидкий доступ до ChatGPT без необхідності переходу до окремого застосунку. Детальніше про оновлення можна дізнатися з цього матеріалу.

iPhone Mirroring дозволить користувачам керувати своїм смартфоном в окремому вікні macOS без необхідності прямого дротового з’єднання. Працюючи за комп’ютером, ви зможете одразу реагувати на нові сповіщення від застосунків на смартфоні, відкривати їх та керувати ними. Також буде підтримка передачі файлів.

За допомогою SharePlay Screen Sharing користувачі зможуть стрімити свій екран друзям та родичам, які зможуть допомогти з різними налаштуваннями. Тепер для цього не потрібно пояснювати щось лише словами, але можна показати потрібний пункт з власного пристрою або навіть отримати віддалений доступ для швидшого виконання певних дій.

Поки що невідомо, які саме норми Закону ЄС про цифрові ринки турбують Apple щодо цих функцій. Також немає орієнтовної дати випуску цих функцій в країнах Європейського Союзу.

Цитата автора сайту:

“Apple заявляє, що через регуляторні проблеми, пов’язані з дотриманням Закону ЄС про цифрові ринки, три важливі функції iOS 18 та macOS Sequoia не будуть доступні в країнах Європейського Союзу на момент релізу операційної системи восени цього року.”

Висновок автора сайту:

Apple повідомила про те, що деякі ключові функції iOS 18 та macOS Sequoia не будуть доступні в країнах Європейського Союзу через проблеми з виконанням регуляторних вимог Закону ЄС про цифрові ринки. Це рішення може вплинути на користувачів, які очікували нововведень, але наразі немає точної дати їх появи в ЄС.”

Джерело: mezha.media

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *