Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Телескоп Hubble виявив “закручену” галактику в сузір’ї Діви

Космічний телескоп Hubble зняв фотографію лінзоподібної галактики NGC 4753, яка знаходиться на відстані близько 60 мільйонів світлових років від Землі в сузір’ї Діви. Про це повідомляє Бабель з посиланням на Європейське космічне агентство.

NGC 4753 була вперше відкрита астрономом Вільямом Гершелем у 1784 році. Вона входить до групи Virgo II Cloud, яка нараховує близько 100 галактик і скупчень галактик.

Вчені вважають, що NGC 4753 утворилася в результаті злиття з сусідньою карликовою галактикою близько 1,3 мільярда років тому. Видимі пилові смуги навколо ядра галактики утворилися під час цього злиття.

Зараз більша частина маси галактики знаходиться у злегка сплющеному сферичному гало темної матерії.

NGC 4753 є об’єктом наукового дослідження для перевірки різних теорій утворення лінзоподібних галактик. Крім того, ця галактика була місцем народження двох відомих наднових типу Ia.

Наднові цього типу є дуже важливими, оскільки вони виникають в результаті вибуху білих карликів, які мають зорі-компаньйони і завжди досягають піку яскравості, що перевищує яскравість Сонця в п’ять мільярдів разів. Вимірювання справжньої яскравості цих подій і порівняння її з видимою яскравістю дає астрономам унікальну можливість виміряти відстані у Всесвіті.

Заголовок: Космічний телескоп Hubble зняв фотографію лінзоподібної галактики NGC 4753
Цитата автора: “Телескоп Hubble показав закручену галактику в сузір’ї Діви”
Висновок автора: NGC 4753 – цікавий об’єкт для наукових досліджень та вимірювання відстаней у Всесвіті.

Джерело: volynnews.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *