Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Топ-5 найкомпактніших флагманських смартфонів у 2023 році – iTechua – новини IT технологій

Незабаром літо, багато хто перестане носити штани/штани, дістане з шаф шорти і насолоджуватиметься легкістю. А значить, що телефони-лопати будуть як мінімум лежати в нагрудній сумці, а то і зовсім викинуті (фігурально висловлюючись).

Особисто я є шанувальником компактних пристроїв більше, ніж лопат. І для таких самих любителів компактної техніки ця стаття, адже головне, щоб телефон поміщався в долоньку.

5 місце. iPhone SE (2022)

У своєму рейтингу я не можу обійти стороною iPhone SE 3-го покоління. Як мінімум, тому що цей iOS-пристрій заслуговує бути в даному топі через ціну у 18 000 грн. У нього сучасне залізо: А15 Bionic (стоїть навіть на лінійці 14-х iPhone), є підтримка e-sim, він пило-вологозахищений за стандартом IP67, непогана камера з підтримкою портретного режиму, є навіть підтримка безпородної зарядки. Але мінусів у цього телефону теж достатньо: старий (застарілий я б сказав) дизайн, IPS-екран, відсутність другої камери і найбільший мінус iPhone SE 2022 – це акумулятор, хоч телефон і живе на годину-півтори довше, ніж iPhone SE 2020, але це все одно жахливий час автономної роботи. Ну і при його габаритах у нього все ж дуже маленький екран.

4 місце. Samsung Galaxy S23

Компактний, молодший представник флагманської лінійки S бренду Samsung сюди не міг не потрапити, приголомшливий сучасний дизайн, відмінно лежить в руці. Діагональ екрана 6.1”, найяскравіший AMOLED-екран. І все б нічого, але акумулятор тримає не так добре, як володар третього місця. Але очевидний плюс s23, як на мене, в цьому топі – це 3 камери (ширик, ультраширик і телевік)!

3 місце. Pixel 7

Відмінний компактний флагман від Google з голим Android на борту. Піксель стабільно хороший з точки зору камер, а до всього іншого основна камера на 50 МП. З переваг Pixel’а відзначу ємність акумулятора в 4355 мА*год. Є бездротова зарядка (а не у всіх компактних флагманів у цьому топі вона є).

2 місце. iPhone 13 mini

На мій погляд явний претендент на звання найкращого компактного гаджета, але я все ж таки віддам йому друге місце. В iPhone 13 mini поліпшили час автономної роботи, зменшили чубчик і додали нових кольорів, як порівняти з попередником. На борту тринадцятого міника вищезгаданий A15 Bionic, якого точно вистачить на кілька років життя без гальм і який підтримуватиме нові операційні системи ще років 3-4. На відміну від iPhone SE 3 у 13 mini вже дві камери, OLED-екран, сучасніший дизайн і замість відбитка пальця Face ID для безпеки. Діагональ екрана – 5,4”. Що досить непогано для його габаритів. І якби не час автономний роботи, iPhone 13 mini посів би перше місце в цьому топі. Хоча для багатьох 60 Гц – це теж великий мінус.

1 місце. Asus Zenfone 9

Основна камера на 50 МП, шикарна п’ятиосьова стабілізація на камері (в режимі Гімбл), 4 варіанти забарвлення, пило-вологозахист за стандартом IP68, діагональ екрану 5,9” все це в пластиковому корпусі (4 кольори на вибір) БЕЗ безпородної зарядки. Основна перевага цього смартфона особисто для мене в практично голому Android: немає зайвих функцій як у багатьох інших оболонок, плюс на andoird є можливість ставити додатки станційний банків без милиць, качаєш з офіційного сайту компанії і все. Залізо на борту флагманське, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1, який не страждає від троттлінгу і не боїться важких завдань. При цьому є незначні мінуси, які напевно будуть виправлені в 10-й версії zenfone.

Ось таким у мене вийшов ТОП компактних флагманів. На жаль, усі вони не позбавлені вад, по суті, найкомпактніший флагман не є довгожителем з погляду автономної роботи, у нього недостатньо камер, а найкращі з погляду камер і часу автономної роботи не такі вже й компактні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Source: itechua.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *