Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Вчені знаходять докази теорії Ейнштейна всередині чорної діри

Чорні діри мають “область занурення”, яку передбачив Ейнштейн, показує нове дослідження

Відкриття “області занурення” на краю чорних дір підтверджує теорію Ейнштейна

Нове дослідження показало, що на краю чорних дір існує “область занурення”, де матерія не може залишатися на орбіті і падає всередину. Це відкриття підтверджує теорію тяжіння, запропоновану Альбертом Ейнштейном у 1915 році, яка описує гравітацію як прояв геометрії простору-часу. Група британських та американських астрономів вперше спостерігала цю “область занурення” у чорній дірі на відстані близько 10 000 світлових років від Землі за допомогою телескопів, здатних виявляти рентгенівські промені.

Чорні діри підтверджують теорію Ейнштейна

Це не перше підтвердження великої теорії Ейнштейна, відомої як загальна теорія відносності, за допомогою чорних дір. Перша фотографія чорної діри, зроблена у 2019 році, підтвердила основне припущення Ейнштейна про гравітацію. Багато інших прогнозів Ейнштейна також виявилися вірними, включаючи гравітаційні хвилі та універсальне обмеження швидкості.

Дослідження “області занурення” чорних дір

Дослідження проводили на чорній дірі під назвою MAXI J1820+070, яка знаходиться в системі з зіркою менше Сонця. Астрономи використовували космічні телескопи НАСА NuSTAR та NICER, щоб збирати дані та розуміти, як чорна діра висмоктує плазму із зірки-компаньйону. Вони виявили, що навколо чорних дір обертаються великі диски матеріалу, а “область занурення” схожа на край водоспаду, де світло все ще може вирватися назовні, але матерія приречена потужним гравітаційним тяжінням.

Висновок

Це дослідження підтверджує існування “області занурення” на краю чорних дір, що передбачив Ейнштейн. Результати дослідження допоможуть астрономам краще зрозуміти формування та еволюцію чорних дір. І хоча фактичне зображення чорної діри поки що не можливо, інша група вчених працює над проєктом створення першого фільму про чорну діру, що дозволить більш детально вивчити ці загадкові об’єкти у Всесвіті.

Джерело: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *