Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Windows 11 перестали встановлювати: яка версія “вінди” найпопулярніша в світі та Україні

В Україні нова ОС поступається не тільки Windows 10, але і “старенькій” Windows 7.

Аналітичне агентство StatCounter опублікувало свій щомісячний звіт, в якому сказано, що станом на липень 2023 року й через майже два роки з релізу Windows 11 встановлена тільки на 23.68% комп’ютерів. 

На сьогодні Windows 11 є другою за популярністю в світі операційкою від Microsoft. Найбільш поширена Windows 10 – її використовують на 71,1% комп’ютерів, навіть попри новину про те, що “десятка” більше не буде отримувати ніяких великих оновлень.

Що стосується України, то тут ситуація для Windows 11 ще плачевніше. Вона поступається не тільки Windows 10 (70,78%), але і Windows 7, яка встановлена на 12,61% комп’ютерів. “Одинадцятка” ж займає тільки 10.5% ринку.

Джерело: Statcounter

Що цікаво, Windows 11 виявилася набагато популярнішим серед геймерів. Свіжа статистика Steam по залізу показує, що різниця між Windows 10 і 11 становить лише 19 відсотків – 57% проти 36%.

А тим часом вже наступного року вийде Windows 12, в якій акцент буде зроблено на штучному інтелекті та оптимізації апаратного та програмного забезпечення. А в плані дизайну Windows 12 буде ще більше схожа на MacOS.

Раніше УНІАН повідомляв про те, що в мережі знайшовся “активатор” для включення прихованих функцій в Windows 11. Тепер приховані функції ОС буде включати набагато простіше і швидше.

Вас також можуть зацікавити новини:

Source: unian.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *