Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Xiaomi Mi 11 Ultra – все ще найкращий камерофон – iTechua – новини IT технологій

Смартфони багатьох виробників стрімко дорожчають, і Xiaomi не є винятком. Наприклад, недавній флагман Xiaomi 12 офіційно продається в Україні за 30 тисяч гривень, але при цьому йому далеко до справжніх камерофонів. У нього немає телеоб’єктиву для оптичного наближення без втрати якості, та й основна камера така сама, як у середньобюджетникаrealme 9 Pro + 5G . Словом, це неповноцінний флагман, а ціна аж ніяк не найдемократичніша. А що, якщо придивитися до минулорічних моделей і, наприклад, купити Xiaomi Mi 11 Ultra?

Знаєте, це рішення буде більш ніж раціональним, якщо вас цікавить саме зйомка на телефон. Xiaomi Mi 11 Ultra вийшов у березні 2021 року, в Європі на момент старту продажів за нього просили 1199 євро, але зараз його можна купити буквально за 40 тисч гривень залежно від поточного курсу. Звідки така щедрість, і чому Xiaomi 11 Ultra – найкращий камерофон 2022 року? На ці запитання я й намагатимусь відповісти.

Смартфон з найкращою камерою 2022

На якийсь час відкинемо у бік роздуми щодо вартості і розберемося, чому Xiaomi Mi 11 Ultra — смартфон із найкращою камерою за свої гроші. По-перше, він досі тримається у трійці лідерів DxOMark. По-друге, навіть на папері набір камер вражає:

  • 50 Мп (OIS) – основна;
  • 48 Мп — ширококутна;
  • 48 Мп — телефото;
  • 20 Мп – фронтальна.

Основним тут виступає 50-мегапіксельний сенсор Samsung GN2. Але ми чудово розуміємо, що важливі не так мегапікселі, як фізичні розміри, і вони досягають 1/1.12”. Навіть у основної камери смартфона Samsung Galaxy S22 Ultra на 108 Мп матриця менша (1/1.33”). Xiaomi Mi 11 Ultra захоплює достатню кількість світла, щоб вечірні знімки були яскравими та чіткими. Зрозуміло, і вдень смартфон справляється зі своїм завданням на 100%.

Втішно, що допоміжні камери також тримають марку. Для ширика та телевізора тут встановлені 48-мегапіксельні детектори Sony IMX586. Як основне, він використовувався в багатьох флагманах 2019 року від OnePlus 7 до Xiaomi Mi 9, так що ширококутні фото на Xiaomi Mi 11 Ultra виходять гідними навіть увечері.

ТБ в Xiaomi Mi 11 Ultra встановлений не для галочки, на відміну від того ж Xiaomi 12 Pro. Він видає 5-кратний оптичний та 120-кратний гібридний зум. Тобто смартфон за бажанням можна використовувати як підзорну трубу, але для мобільної фотографії вистачає і оптичного наближення.

Забув сказати про відеозапис. Xiaomi Mi 11 Ultra може писати як 4K (60 fps), так і 8K (24 fps) на основну камеру. Причому в обох режимах підтримується гібридна стабілізація зображення на базі механічного стаба та цифрових алгоритмів. На ширині та телевізорі максимально доступна роздільна здатність – 4K (60 fps). На жаль, перемикання між об’єктивами під час відеозйомки недоступне, а зум при записі доступний лише цифровий.

Xiaomi Mi 11 Ultra — характеристики

Пам’ятаєте, був такий смартфон Xiaomi Mi Note 10 ? Ось він був саме про камери, але Xiaomi Mi 11 Ultra не просто камерофон, а повноцінний флагман. Щоб переконатися в цьому, достатньо поглянути на його характеристики:

  • Экран: AMOLED, 6.81 дюйма (3200х1440), 120 Гц.
  • Основна камера: 50 Мп (OIS) + 48 Мп + 48 Мп.
  • Фронтальна камера: 20 Мп.
  • Процесор: Snapdragon 888.
  • Пам’ять: 8/256 чи 12/512 ГБ.
  • Аккумулятор: 5000 мАг (зарядка – 67 Вт).

Xiaomi Mi 11 Ultra працює на флагманському чіпсеті минулого року, набираючи в AnTuTu близько 750 тисяч балів. Нові моделі найчастіше перевалюють і за мільйон, але свіжий Snapdragon 8 Gen 1 ще сильніше скидає продуктивність, тому в 2022 Snapdragon 888 здається золотою серединою.

Мінусом Xiaomi Mi 11 Ultra є його розміри. Через значний блок камер, куди виробник примудрився поставити навіть допоміжний дисплей, смартфон вийшов великим. Важить він 234 грами, натомість, на відміну від свіжих флагманів Xiaomi, тут заявлений вологозахист за стандартом IP68. Що ж, справді актуальність Mi 11 Ultra за рік нікуди не поділася.

Де придбати Xiaomi Mi 11 Ultra

Xiaomi Mi 11 Ultra можна купити на AliExpress. Там він зараз коштує 669 $ за внутрішнім курсом маркетплейсу, який постійно змінюється (на розпродажах вигідніший).

Купити Xiaomi Mi 11 Ultra

Така низька ціна має два обґрунтування. По-перше, з моменту виходу телефону минуло півтора року. По-друге, йдеться про китайську версію пристрою. Але не поспішайте засмучуватися, оскільки Xiaomi Mi 11 Ultra вже прошить на глобальну версію з підтримкою подальших оновлень повітрям і не вимагає додаткових танців з бубном. Єдиний недолік — блок живлення з китайською вилкою, проте продавець кладе в комплект перехідник для наших євророзеток, тому остання причина, здатна змусити відмовитися від покупки Mi 11 Ultra , теж відлітає вбік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *