Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Європейське космічне агентство готує місію до супутника Сатурна з метою пошуку можливого життя

Європейське космічне агентство готує місію до супутника Сатурна, де може бути життя

Європейське космічне агентство (ESA) розпочало планування місії з відправлення робота-зонда на супутник Сатурна під назвою Енцелада, де вчені виявили умови для існування життя. За інформацією The Guardian, цей супутник цікавий для астрономів через наявність гейзерів, з яких регулярно викидаються потоки води, а також складних органічних сполук.

Проте, місія стикається з великими труднощами. Зонду доведеться подолати колосальну відстань і використовувати значну кількість палива, щоб вийти на орбіту навколо Енцелада і приземлитися на його поверхню, покриту льодом. Але науковці вважають, що ці зусилля варто зробити, оскільки Енцелада має три ключові інгредієнти для появи життя: рідку воду, органічний матеріал і джерело тепла.

За планами ESA, до 2040 року зонд повинен висадитися на поверхню Енцелада або пролетіти крізь його гейзери. Ця місія може дати відповіді на питання про можливість життя на інших планетах.

Висновок автора: Місія Європейського космічного агентства до супутника Сатурна, Енцелада, де є умови для існування життя, може виявитися важливим кроком у пошуку відповідей на питання про походження життя в космосі.

Цитата автора: “На Енцеладі є три ключові інгредієнти, які вважаються необхідними для появи життя: рідка вода, органічний матеріал та джерело тепла. Таке поєднання робить його моїм улюбленим супутником у всій Сонячній системі” – Мішель Догерті, астроном з Імперського коледжу Лондона.

Джерело: zn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *