Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Атаки дронами на аеродроми росії: один бомбардувальник знищено, ще чотири — пошкоджено

За розвідданими України, унаслідок нещодавніх атак дронами по військових аеродромах Сольці Новгородської області та Шайківка Калузької області рф було знищено один російський бомбардувальник, іще чотири — пошкоджено.

Про це hromadske повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Нагадаємо, 21 серпня російські ЗМІ повідомили, що на території аеродрому Шайківка у Калузькій області рф упав дрон. Відомо, що в Шайківці базуються бомбардувальники Ту-22М.

Перед цим міноборони рф заявило про атаку дроном по військовому аеродрому в Новгородській області. Міністерство запевняло, що внаслідок атаки був пошкоджений один літак. Проте видання The Moscow Times заявило, що Україна змогла повністю знищити стратегічний ядерний бомбардувальник на аеродромі Сольці.

PlanetLab показала супутникові знімки аеродрому в Новгородській області, де видно темний слід від літака, який згорів.

The Moscow Times писало, що внаслідок українських диверсій та атак було знищено та пошкоджено більш ніж десяток російських літаків і вертольотів на авіабазах у Білорусі, Криму, Рязані, Енгельсі, Новосибірській та Псковській областях. За даними джерел видання, питання диверсій обговорювалося на нарадах президента рф володимира путіна із силовиками, і останні «клялися», що такого більше не станеться, але стовідсоткову гарантію ніхто дати не зміг.

Представник ГУР Андрій Юсов пояснював, що знищення одного бомбардувальника і пошкодження декількох не гарантує, що росія припинить ракетні атаки. Однак це вагомий чинник для рф, бо далеко не всі з тих бомбардувальників, які є у неї на озброєнні, перебувають у належному стані для експлуатації.

За даними ГУР, зараз у росії на озброєнні є понад 50 бомбардувальників Ту-22М3, приблизно стільки ж — Ту-95, з яких рф завдає ударів по території України, здебільшого ракетами Х-55. Також на озброєнні є Ту-160, росія використовує їх для ракетного терору проти України.

читайте також

СБУ показала «Морського малюка», яким вдарили по Кримському мосту та судну рф

Source: hromadske.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *