Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Буданов не може зробити остаточний висновок щодо причин падіння Іл-76

Ситуація з падінням російського літака Іл-76: невідомість та звинувачення

Керівник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов заявив, що ситуація з падінням російського військово-транспортного літака Іл-76 ще не повністю з’ясована. В ефірі телемарафону він зазначив, що жодна сторона не може дати вичерпну відповідь на це питання.

Буданов також зазначив, що Росія намагається звинуватити Україну, але не надає достатньо доказів для цього. Він зауважив, що Росія не показала поля, на якому повинні були бути трупи та останки, щоб підтвердити свої звинувачення. Таким чином, ситуація залишається незрозумілою.

Керівник ГУР також висловив здивування тим, що Росія приховувала трупи протягом кількох днів, якщо її звинувачення є правдивими. Він вважає, що Росія мала б показати це на весь світ, але цього не сталося.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження щодо падіння літака Іл-76. Розслідування проводиться за статтею про порушення законів та звичаїв війни. Українська розвідка не має достовірної інформації про те, чи були українські полонені на борту літака.

За словами представника ГУР Міністерства оборони України Андрія Юсова, ФСБ заборонила російським високопосадовцям сідати на борт літака в останній момент. Про це українська розвідка дізналася після аварії.

Згідно з повідомленнями російських державних агенцій, літак Іл-76 зазнав аварії під час планового польоту. Російське військове відомство твердить, що на борту літака перебували українські полонені, але не надало жодних доказів цьому.

Головне управління розвідки Міноборони України вважає, що можливо це була спланована акція Росії з метою дестабілізації ситуації в Україні та послаблення міжнародної підтримки.

Висновок

Ситуація з падінням російського літака Іл-76 ще не розкрита повністю, а звинувачення Росії щодо України не мають достатньої підтримки. Невідомо, чому Росія не надала докази своїх звинувачень та чому приховувала трупи. Є припущення, що це може бути спланована акція Росії з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Джерело: Радіо Свобода

Джерело: radiosvoboda.org

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *