Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Представник МКЧХ висловлює позицію щодо повернення тіл полонених, загиблих у катастрофі Іл-76: необхідно дати достатньо часу

Речник МКЧХ: тіла загиблих українських військовополонених мають бути повернені Україні

Олександр Власенко, речник делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні, заявив, що якщо внаслідок катастрофи російського літака Іл-76 є загиблі українські військовополонені, то їхні тіла мають бути повернені Україні. Втім, за його словами, для такого обміну потрібно більше часу.

Власенко зазначив, що обмін тілами загиблих є регулярною практикою. Він також наголосив на тому, що тіла загиблих не повинні брати участь у конфлікті, тому мають бути повернуті якнайшвидше. Речник МКЧХ зазначив, що їхня делегація бере участь у обміні тілами між Росією і Україною.

Відповідаючи на запитання про звернення родичів полонених до МКЧХ, Власенко заявив, що про такі звернення він не має інформації. Водночас, він зазначив, що до МКЧХ надійшли звернення із запитом щодо 17 тисяч зниклих безвісти. Власенко підкреслив, що ця цифра може бути ще більшою, оскільки дані за четвертий квартал 2023 року ще не пораховані.

Висновок

Речник делегації МКЧХ в Україні Олександр Власенко заявив, що тіла загиблих українських військовополонених мають бути повернені Україні. Втім, для такого обміну потрібно більше часу. Власенко також наголосив на тому, що обмін тілами загиблих є регулярною практикою, і тіла не повинні брати участь у конфлікті. За його словами, до МКЧХ надійшли звернення із запитом щодо 17 тисяч зниклих безвісти.

Джерело: radiosvoboda.org

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *