Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Україна

Родичі підтверджують загибель членів російського екіпажу на борту Іл-76: «Схеми» встановили їх прізвища

Загибель екіпажу російського літака Іл-76: встановлено прізвища та деталі

Журналісти «Схем» (Радіо Свобода) з’ясували прізвища членів екіпажу російського літака Іл-76, який впав 24 січня у Бєлгородській області. Загибель трьох з них підтвердили їхні родичі. Екіпаж належав до 117-го військово-транспортного авіаційного полку, розташованого в Оренбурзі.

Журналісти отримали список екіпажу, який складався з шести осіб, і перевірили їхню посаду та належність до військової авіації.

Родичі підтвердили загибель трьох з них: командира корабля Станіслава Беззубкіна, штурмана Олексія Високіна та бортінженера Андрія Пілуєва.

Дружина Станіслава Беззубкіна підтвердила його загибель, отримавши інформацію від російського Міністерства оборони. Вона розповіла, що останній раз спілкувалась з чоловіком близько 7:30 ранку, коли він мав вилітати з Москви.


Станіслав Беззубкін

Дружина бортового інженера Андрія Пілуєва також знає про його загибель, але офіційної інформації ще не отримала.

Андрій Пілуєв


Андрій Пілуєв

Щодо штурмана Олексія Високіна, його загибель підтвердила його двоюрідна сестра, отримавши інформацію від батьків.

Олексій Високін


Олексій Високін

Інформація про загибель бортового радиста Ігоря Саблінського з’явилась у соцмережі, де висловлювали співчуття його родичам.


Інші члени екіпажу, бортінженер Сергій Житєньов та помічник командира корабля Вадим Чмірьов, наразі не мають підтвердження загибелі.

За витоками з російських баз даних, п’ять членів екіпажу належали до 117-го військово-транспортного авіаційного полку. Цю інформацію також публікувало Головне управління розвідки Міноборони України у березні 2022 року, зазначивши, що ці військовослужбовці доставляють зброю та боєприпаси для вбивства мирних громадян України.

117-й військово-транспортний авіаційний полк


117-й військово-транспортний авіаційний полк

117-й полк є частиною військової частини №45097 в Оренбурзькій області. Він займається обслуговуванням військово-транспортних засобів, що перевозять спеціальні вантажі для армії РФ. Літаки цього полку базуються на аеродромі в Оренбурзі.

Місце постійної дислокації Іл-76-М – аеродром «Оренбург-2»


Місце постійної дислокації Іл-76-М – аеродром «Оренбург-2»

Інформацію про те, що на борту літака перебували українські полонені, наразі не вдалося незалежно підтвердити.

За повідомленням Міноборони РФ, на борту літака, крім екіпажу, перебували 65 полонених українських військовослужбовців, які перевозилися для обміну, а також троє супроводжуючих. Проте інформація про наявність полонених на літаку перевіряється.

Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що запланований на 24 січня обмін не відбувся, і даних про наявність українських полонених на борту немає.

Низка українських медіа повідомляла, що збиття літака Іл-76 є роботою Збройних сил України, але цю інформацію видалили. За даними джерел ЗМІ, літак, ймовірно, перевозив ракети до комплексів С-300.

Висновок автора сайту:

Загибель екіпажу російського літака Іл-76 є серйозною трагедією. Інформація про наявність українських полонених на борту літака наразі перевіряється. Наш сайт буде продовжувати висвітлювати цю ситуацію та надавати актуальні новини про розслідування і події, пов’язані з цим інцидентом.

Джерело: radiosvoboda.org

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *