Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

Флот США здійснив перехоплення судна з ракетними компонентами біля Сомалі

Флот США перехопив судно з іранськими ракетними компонентами біля берегів Сомалі

16 Січня, 2024

Флот США здійснив успішну операцію по перехопленню судна, яке перевозило іранські ракетні компоненти в Ємен. За інформацією Центрального командування Збройних сил США (CENTCOM), це перша конфіскація таких компонентів з початку атак хуситів на судна у Червоному морі.

У рамках операції, морські піхотинці ВМФ США здійснили висадку на судно поблизу узбережжя Сомалі в міжнародних водах Аравійського моря. Підтримку надавали есмінець LEWIS B PULLER, гелікоптери і безпілотні літальні апарати.

Під час операції були вилучені компоненти для балістичних і крилатих ракет іранського виробництва, зокрема двигуни, системи наведення і боєголовки. Ця зброя використовується хуситами для нападів на моряків на міжнародних торгових суднах, що прямують через Червоне море.

За словами генерала Майкла Еріка Курілли, ця операція свідчить про те, що Іран продовжує постачати летальну допомогу хуситам, порушуючи Резолюцію Ради Безпеки ООН 2216 і міжнародне право. Це приклад того, як Іран активно сіє нестабільність в регіоні.

Висновок

Ця операція флоту США по перехопленню судна з іранськими ракетними компонентами свідчить про намагання Ірану продовжувати постачати зброю хуситам в Ємені. Такі дії порушують міжнародне право і сприяють нестабільності в регіоні.

Джерело: mil.in.ua

Джерело: mil.in.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *