Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

Неможливо зупинити: чи може протест у Грузії стати другою Революцією гідності

Грузинський журналіст, автор програми “Контекст” Іраклій Табліашвілі розповів 24 Каналу, що близько 10 – 15 тисяч мітингувальників вийшли на проспект Руставелі у Тбілісі, протестуючі проти закону, який ухвалила проросійська партія “Грузинська мрія”. Вона сподівалася, що після ухвалення закону протести припиняться, але сподівання були даремними.

Дивіться також У Грузії студенти оголосили страйк після розгону мітингу: президентка зробила заяву

Подіяло навпаки

Журналіст повідомив, що в мітингу бере участь переважно молодь та студенти з усіх вишів. Їх підтримали навіть професори та вчителі.

Під час протестів заарештували кількох людей, а спецпризначенці грузинського МВС силовим методом розганяли демонстрантів.

Це подіяло навпаки. Молоде покоління збирається не лише на проспекті Руставелі і, швидше за все, вже новими гаслами та вимогами протестуватиме проти “Грузинської мрії” та російської політики панівної партії Грузії. Цей протест неможливо зупинити,
– наголосив Іраклій Табліашвілі.

Він навів приклад, що у 2013 році в Києві, коли розпочався Майдан, до лютого-місяця ще не було Революції гідності. І зараз лише від підтримки Заходу та кількості демонстрантів, яких стає все більше, залежить, чи дійде Грузія також до революції в себе.

Героями Небесної Сотні.

Іраклій Табліашвілі нагадав, що 26 жовтня у Грузії відбудуться парламентські вибори. Партія “Грузинська мрія” не збирається відступати, адже хоче зберегти владу ще на 4 роки. Але як опозиційні політичні сили, так і прозахідна частина грузинського населення сподіваються, що ця проросійська партія “забереться” з влади Грузії.

Якщо так буде, Грузія стане, ймовірно, головною державою на пострадянському просторі, яка яро підтримуватиме Україну – країну, яка сьогодні є Frontline country (передовою країною – 24 Канал) проти цієї блюзнірської імперії зла – путінської Росії,
– зауважив автор програми “Контекст”.

Протести у Грузії: останні новини

  • 11 травня відбулася наймасовіша за весь час протестів акція проти закону про “іноагентів” – “Європейський марш”. Десятки тисяч людей збиралися у трьох різних місцях, звідки вирушили до площі Європи з прапорами Грузії, ЄС, США та України. Також завітали до офісу керівної партії “Грузинська мрія”, де чергували десятки поліціянтів.
  • 13 травня ситуація в Грузії загострилася: протести проти закону про “іноагентів” почали розганяти силою.
  • Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі наголосила, що в жодному разі не вступить у гру, щоб “облагородити цей закон”, оскільки вважає його, як і методи уряду, проросійськими.
  • Цікаво, що один із найрозповсюдженіших плакатів у натовпі протестувальників – із надписом: “Ні Росії, так Європі”.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *