Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

США передали Ірану приватне повідомлення щодо нападів хуситів – заява Байдена

Президент США Джо Байден повідомив, що США надіслали приватне повідомлення Ірану, в якому заявили, що бойовики-хусити Ємену, яких підтримує Іран, несуть відповідальність за напади на комерційне судноплавство в Червоному морі. Про це він розповів журналістам у Білому домі перед від’їздом на вихідні до своєї резиденції в Кемп-Девіді.

Байден наголосив, що повідомлення було надіслано приватно і підготовлено добре. Він також підтвердив, що бойовики-хусити є терористичною організацією.

Раніше хуситське угруповання загрожувало “сильною і ефективною відповіддю” після удару США по Ємену. Удар був завданий у співпраці з Великою Британією та за підтримки інших країн. Це сталося після того, як хусити здійснили наймасованішу атаку на кораблі в Червоному морі.

Речник Білого дому Джон Кірбі заявив, що перші удари позбавили хуситів здатності запускати ракети та дрони, які вони використовували для загрози судноплавству. Він також зазначив, що США не зацікавлені у війні з Єменом.

Заголовок: США повідомили Ірану про відповідальність хуситів за напади на судноплавство в Червоному морі

Цитата автора сайту: “США надіслали приватне повідомлення Ірану, в якому заявили, що бойовики-хусити несуть відповідальність за напади на комерційне судноплавство в Червоному морі.”

Висновок автора сайту: США активно реагують на загрози хуситів та надсилають приватні повідомлення Ірану, щоб підкреслити їх відповідальність за напади на судноплавство.

Джерело: eurointegration.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *