Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

У Білорусь прибули окупанти, обстріл об’єкта енергетики на Київщині: головне на 234 день війни – 24 Канал

Про головні події, які трапилися на фронті та в тилу, читайте у матеріалі 24 каналу. Ми зібрали все, що вам потрібно знати.

Днем раніше День Захисників, загроза нових ракетних ударів: хронологія 233 дня війни

17:08 Оперативне командування “Південь” відзвітувало про знищення 14 ворожих дронів минулої ночі. Зокрема 2 дрони збили над Херсонщиною, 5 – над Півднем Дніпропетровщини, 6 над Миколаївщиною. Також вдалося збити ворожий “Орлан-10”.

Також за даними ОК “Південь” у Чорному морі перебувають 3 носілі крилатих ракет, на бортах яких у готовності до запуску перебувають 12 ракет “Калібр”.

17:06 У ВООЗ попередили українців про сувору зиму, зокрема низькі температури можуть призвести до сплеску респіраторних захворювань, переохолодження та обмороження, пневмонії, інсультів і серцевих нападів.

16:41 Президент Володимир Зеленський вручив бойові прапори 118-й окремій бригаді Сил ТрО ЗСУ у Черкаській області, 120-й окремій бригаді у Вінницькій області, 129-й криворізькій бригаді Сил ТрО.

Зеленський вручає Бойові прапори бригадам ТрО / Фото Гештабу ЗСУ

16:31 Російське видання, яке позиціонує себе як опозиційне, опублікувало матеріал з посиланням на наближені до Кремля джерела, у якому йдеться про те, що Путін хоче досягти домовленостей про припинення вогню, щоб підготувати новий наступ у лютому – березні наступного року.

16:22 Самопроголошений президент Білорусі Алєксандр Лукашенко видав чергову ганебну заяву, що нібито про мир в Україні можна домовитися за тиждень і буцімто це залежить від Великої Британії та США,

16:06 Голова Київської ОВА Олексій Кулеба повідомив, що унаслідок удару по енергооб’єкту постраждалих, на щастя, немає. Однак наслідки атаки є серйозними та відчутними.

15:31 У ДТЕК Київські електромережі повідомили, що через російську атаку по енергооб’єктах, у Києві може не бути світла з 18:00 до 23:00.

15:28 У російському Бєлгороді пролунали вибухи. Згодом з’явилися повідомлення про пожежу на нафтобазі, яку підтвердила й місцева влада.

15:11 Ілон Маск видав новий скандальний твіт, у якому заявив, що Росія у випадку застосування ядерної зброї нібито може знищити Європу та США за 30 хвилин і навпаки.

15:08 Голова ОП Андрій Єрмак провів розмову з новою очільницею Червоного Хреста Мір’яною Еггер. Під час перемовин Еггер запевнила, що питання військовополонених є пріоритетом для неї.

15:05 Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що на звільненій території Луганщини усе заміновано. Крім того, у лісах досі можуть ховатися окупанти.

14:43 У тимчасово окупованих Севастополі, Новофедорівці, Євпаторії та в Саках пролунали вибухи. Окупанти традиційно заявили про нібито роботу ППО.

14:32 Голова Нікопольської РВА Євген Євтушенко повідомив, що кількість постраждалих унаслідок нічних та ранкових обстрілів міста зросла до 7 осіб.

14:13 Харківська обласна прокуратура повідомила, що у Козачій Лопані знайшли тіла 2 чоловіків зі слідами тортур. На тілах загиблих зафіксовані сліди катувань: переломи кісток черепа, щелепи та ребер.

14:01 Гауляйтер Херсона Кіріл Стрємоусов записав відеозвернення, у якому поскаржився на наступ ЗСУ і про всяк випадок попросив жителів Херсонщини евакуюватися.

13:50 Сьогодні жителів Житомирської, Київської, Чернігівської та Черкаської областей закликали економити світло з 17:30 до 23:00 через удар ворога по об’єкту енергетичної інфраструктури на Київщині. Про це розповів заступник глави Офісу Президента Кирило Тимошенко

13:37 У ніч на 15 жовтня до Білорусі прибули перші ешелони з російськими військовими. Їх буквально зустріли з хлібом, сіллю та оркестром. У Міноборони країни заявили, що це військові, які входять до складу “регіонального угруповання військ”.

13:27 Росіяни заявили, що Гіркін відправився воювати. Активіст Сергій Стернено запропонував винагороду у розмірі 10 тисяч доларів тому, хто візьме Гіркіна в полон.

13:17 На Херсонському напрямку, де зараз триває контрнаступ ЗСУ, щойно мобілізовані росіяни здаються у полон.

13:16 У Росії все частіше спостерігають підпали військових комісаріатів та напади на самих комісарів. Тож, для запобігання можливих подальших нападів, у країні-агресорці вирішили посилити охорону військкоматів

12:50 Генсек ООН закликав Росію надати Червоному Хресту доступ до всіх українських полонених.

12:38 Голова комітету із закордонних справ Верховної Ради й член фракції “Слуга народу” Олександр Мережко заявив, що українська сторона не впевнена у політичних поглядах Світлани Тихановської. Він додав, що легітимним білоруським органом, з яким Київ міг би вести діалог, міг би стати полк імені Калиновського у складі ЗСУ – він має проукраїнську позицію і є справжнім авторитетом серед білоруської опозиції.

12:39 У Росії знайшли тіло військового комісара Романа Маліка. Обставини смерті незрозумілі – одні ЗМІ пишуть, що тіло виявили біля паркану приватного будинку, інші про те, що нібито на паркані. Деякі пишуть і про самогубство.

12:24 Володимир Зеленський подякував Джо Байдену за черговий пакет безпекової допомоги для України в розмірі 725 мільйонів доларів. Він зауважив, що це чудовий подарунок до Дня захисників і захисниць України!

11:53 Саудівська Аравія надасть Україні гуманітарну допомогу на 400 мільйонів доларів. Також наслідний принц Королівства Мухаммад бін Салман висловив готовність продовжувати посередницькі зусилля з обміну полоненими.

11:30 У деокупованій Новоолексіївці на Херсонщині СБУ виявили організаційний штаб окупантів, який використовували для проведення так званого “референдуму”. Правоохоронці виявили агітаційні матеріали та дитячий одяг у стилі мілітарі.

10:24 У Лимані виявили тіла ще 6 цивільних, убитих росіянами під час окупації. Про це розповів голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

10:12 Стало відомо, що опівночі з 14 на 15 жовтня ППО знищила 7 повітряних цілей. Дві з них – на Півдні країни. Мовиться про дрон-камікадзе “Shahed-136” та ударний вертоліт. На східному напрямку Повітряні Сили знищили ще 5 іранських дронів-камікадзе “Shahed-136”.

10:10 Внаслідок сьогоднішнього удару росіян по Київщині пошкоджено об’єкт енергетики. Через це у регіоні можуть запроваджувати графіки аварійних відключень світла. Також місцевих жителів попросили економити електроенергію з 17:00 до 23:00.

09:24 За минулу добу ЗСУ ліквідували ще щонайменше 400 окупантів. Тож кількість ліквідованих російських загарбників зросла до 64 700. Також наші воїни знищили багато ворожої техніки.

09:12 ЗМІ повідомляють, що кілька співробітників ФСБ та ПВК “Вагнера” зуміли вибратися за межі країни та попросили у Франції політичний притулок. Вони вже почали давати показання. На базі їхніх слів уже готується матеріал одного з великих західних телеканалів

08:36 Експерти з Інституту вивчення війни вважають, що російські позиції біля звільненої ЗСУ Білогорівки можуть бути вразливими. Зокрема на це вказують повідомлення росіян про те, що українські ДРГ начебто часто обстежують російські позиції біля Золотарівки, яка неподалік.

08:29 5 країн ЄС, а саме: Естонія, Ірландія, Латвія, Литва і Польща пропонують запровадити проти Білорусі такі ж обмеження, як і проти Росії. Це вказано у пропозиції для 9 пакета санкцій, які держави вже надіслали Єврокомісії.

08:09 Цієї ночі над Дніпропетровською областю збили 5 шахідів. 3 дрони-камікадзе знищили над Криворізьким районом, а ще 2 – над Нікопольським. Проте, крім донів, окупанти били з “Градів”, “Ураганів”, а також важкої артилерії. У Нікопольському районі – 2 поранених.

08:08 Сьогодні зранку Росія завдала ракетного удару по Київській області. Вибух пролунав до оголошення про повітряну тривогу. За попередньою інформацією, окупанти атакували “Кинжалом” з МІГ-29, проте офіційного підтвердження ще не було.

07:24 Вночі росіяни завдали по Запоріжжю 4 авіаудари шахідами, а під ранок випустили по місту 10 ракет. Руйнувань зазнали низка об’єктів енергетичної та промислової інфраструктури. На щастя, минулося без жертв та постраждалих.

07:03 За добу ЗСУ відбили атаки російських сил біля 13 населених пунктів Донецької області. Натомість авіація Сил оборони завдала близько тридцяти ударів, уразивши 25 районів зосередження озброєння та військової техніки й 3 зенітних ракетних комплексів противника. На додачу ракетні війська й артилерія за добу знищили 4 пункти управління ворога, 15 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 12 складів з боєприпасами, 1 артилерійську установку та 20 інших важливих цілей. Також було збито 9 БпЛА.

06:46 Начальник Генштабу ЗС Білорусі Віктор Тумар заявив, що найближчими днями російських військових перекинуть до Білорусі. Військові спільно проводитимуть бойову підготовку.

05:52 Українська авіація завдала 13 ударів по окупантах на Півдні. Захисники уразили позиції протиповітряної оборони, пункти управління та збереження боєзапасу. Підтверджено ліквідацію 18 окупантів, знищення самохідних гаубиць “Мста-С”, 2 РСЗВ “Град”, 1 гармату 203 калібру “Піон”, 4 одиниці автобронетехніки та 1 склад з боєприпасами в Бериславському районі. Також є багато пошкодженої техніки.

02:42 У Міноборони США підтвердили, що дійсно отримували лист від компанії SpaceX Ілона Маска. Від подробиць розмови у Пентагоні утримались, проте зауважили, що шукають різні рішення проблеми.

01:30 Вашингтон обіцяє запровадити жорсткі санкції проти всіх компаній, фізичних осіб та країн, які постачають боєприпаси або будь-яким чином підтримують військово-промисловий комплекс Росії.

01:11 Українські інженери відновили резервне живлення ЗАЕС. Станція двічі за тиждень тимчасово втрачала підключення до високовольтної лінії внаслідок обстрілів.

00:51 Джо Байден погодив виділення Україні нової військової допомоги на суму 725 мільйонів доларів. Пакет включатиме різноманітні боєприпаси, зокрема до HIMARS та артилерії, військові автомобілі HMMWV, протирадіаційні ракети, протитанкову зброю, медичні препарати тощо.

00:48. За даними Пентагону, українські війська поступово прогресують в південній частині Херсонщини, відновлюючи контроль над більшою частиною території, раніше окупованої Росією. Зокрема наші військові вже можуть бити стандартною артилерією й не покладатися лише на РСЗВ.

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *