Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Світ

Відкрито погрожує цивільним: в ISW проаналізували виступ путіна на ШОС – 24 Канал

путін пригрозив атаками по цивільним

Таких висновків дійшли фахівці Інституту вивчення війни (ISW) проаналізувавши виступ путіна на саміті Шанхайської організації співробітництва.

Увага Як світові лідери принизили путіна на саміті ШОС: потішні відео

Президент росії владімір путін пригрозив посиленням атак на українську цивільну інфраструктуру, якщо, “українські атаки на позиції російських військ на території росії триватимуть”,
– йдеться у звіті ISW.

Путін також сказав, що росія була “досить стриманою у своїй відповіді” на українські “терористичні акти і спроби завдати шкоди цивільній інфраструктурі росії” та наголосив, що нещодавно його вояки завдали кілька “чутливих ударів”, які ніби то є “попереджувальними пострілами”, і пригрозив, що надалі атаки можуть бути серйознішими.

Тож, аналітики наголошують, що це відверті погрози Україні.

Читайте також Ми не поспішаємо, – путін спробував виправдатися за поразки на Сході України

путін намагається вдавати “впливового лідера”

Путін прямо не згадав про українські удари по базі російської 3-ї мотострілецької дивізії під Валуйками і не уточнив, про які саме”чутливі атаки” йдеться. Втім, за останні кілька тижнів російські війська посилили обстріли цивільної інфраструктури по всій Україні.

Ба більше, аналітики відзначили, що заклики до ударів усе частіше з’являються у російських ЗМІ. А сьогоднішні заяви путіна на ШОС, ймовірно, є своєрідною відповіддю на критику російських військових блогерів, які штурмують кремль за неспроможність “захистити територію росію”.

Коротко про удари по критичній інфраструктурі

  • 11 вересня росіяни обстріляли Харків. Ракети влучили в ТЕЦ №5, яка є однією з найбільших електростанцій в Україні.
  • Увечері 14 вересня авіація росії завдала удару крилатими ракетами “Кинжал” та “Іскандер” по гідротехнічних спорудах Кривого Рогу. Внаслідок пошкоджень рівень води у річці Інгулець піднявся на 1 – 2 метри. Після того ворог ще 2 дні обстрілював місто. Загалом по Кривому Рогу запустили 13 ракет.

Зверніть увагу – яким був виступ путіна на саміті ШОС: дивіться відео

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *