Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Бізнес

Не вклалися у строки. Техногігант SAP не встигне вийти з РФ до кінця року – НВ


25 жовтня, 08:46

SAP не встигає піти з російського ринку вчасно (Фото:REUTERS/Ralph Orlowski)

Німецький техногігант SAP не встигне вийти з російського ринку до кінця року. Компанія не може знайти покупця на свій російський бізнес.

Німецький IT-гігант SAP не вийде з Росії до кінця цього року через проблеми із продажем бізнесу — компанія так і не змогла знайти покупця на свій російський підрозділ.

Відео дня

Про це пише Reuters із посиланням на п’ять джерел.

У липні фінансовий директор Лука Мучич заявив, що SAP завершить вихід до кінця року.

Незважаючи на те, що SAP закрила свої центри обробки даних та хмарний бізнес у країні, компанія все ще має річні контракти на технічне обслуговування в Росії. SAP зобов’язана виконувати ці контракти, інакше компанія зіткнеться з юридичними ризиками, повідомили джерела агентства.

Як зазначають співрозмовники видання, згідно з російським законодавством, співробітники, які керують місцевим підрозділом SAP — SAP CIS, можуть нести особисту відповідальність за будь-які порушення контракту.

«SAP повністю віддана згортанню нашого бізнесу в Росії якнайшвидше. Однак нещодавні юридичні події в Росії обмежили наші можливості щодо останніх кроків нашого виходу», – зазначив представник SAP.

Як зазначає агентство, російський парламент обговорює законопроект, який дозволить Москві заарештовувати активи західних компаній і, можливо, переслідувати у судовому порядку керівників, причетних до застосування санкцій проти Росії.

Як повідомлялося, німецький виробник софту SAP згортає в Росії хмарні операції. Компанія планує припинити підтримку програмного забезпечення.

Читати далі

Source: news.google.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *