Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій на 02 квітня 2024 – ситуація на фронті

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу відбулося 71 бойове зіткнення, ворог завдав вісім ракетних та 93 авіаційних удари, здійснив 126 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Карта бойових дій в Україні на 2 квітня 2024

Ситуація в Україні на 2 квітня 2024

Протягом минулої доби авіаційних ударів зазнали населені пункти Попівка Чернігівської області; Середина-Буда, Лугівка Сумської області; Козача Лопань, Вовчанськ, Охрімівка, Куп’янськ, Садове, Табаївка, Чернещина Харківської області; Стельмахівка, Білогорівка Луганської області; Піщане, Терни, Спірне, Часів Яр, Іванівське, Олександропіль, Уманське, Яснобродівка, Новобахмутівка, Новоселівка Перша, Карлівка, Орлівка, Очеретине, Водяне, Новомихайлівка, Урожайне, Золота Нива Донецької області; Мала Токмачка, Роботине Запорізької області, Микільське Херсонської області.

На Куп’янському напрямку ворог не штурмував.

Зараз дивляться

На Лиманському напрямку наші воїни відбили дев’ять атак противника в районі населеного пункту Терни Донецької області.

На Бахмутському напрямку відбито 18 атак ворога в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області; Спірне, Івано-Дар’ївка, Богданівка, Іванівське, Кліщіївка, Часів Яр Донецької області.

На Авдіївському напрямку відбито 10 атак в районах населених пунктів Бердичі, Первомайське Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог понад 25 разів намагався прорвати оборону наших військ в районах населених пунктів Георгіївка, Новомихайлівка, Велика Новосілка, Урожайне Донецької області.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили чотири атаки на позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та північно-західніше Вербового Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог чотири рази атакував позиції наших військ.

Втрати РФ у війні на 2 квітня 2024

  • особового складу ‒ близько 443 660 (+780) осіб,
  • танків ‒ 6998 (+12) од,
  • бойових броньованих машин ‒ 13350 (+29) од,
  • артилерійських систем – 11112 (+30) од,
  • РСЗВ – 1023 од,
  • засобів ППО ‒ 744 од,
  • літаків – 347 од,
  • гелікоптерів – 325 од,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня – 8779 (+22) од,
  • крилатих ракет ‒ 2058 (+1) од,
  • кораблів /катерів ‒ 26 од,
  • підводних човнів – 1 од,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 14783 (+31) од,
  • спеціальної техніки ‒ 1832 (+6) од.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 769-ту добу. За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: Генштаб ЗСУ, ISW

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Ситуація в Україні є надзвичайно напруженою, що підтверджується числом бойових зіткнень, ракетних ударів та обстрілів з боку ворога. За останні дні було зафіксовано інтенсивність активності зі сторони Росії, що може свідчити про збільшення їх стратегічного впливу.

Звертаючи увагу на карту бойових дій, видно, що авіаційні удари були нанесені на значну територію, включаючи населені пункти різних областей. Це підтверджує те, що ворог намагається завдати шкоди цивільному населенню, що серйозно загрожує гуманітарної ситуації в регіоні.

Зі статистики про втрати РФ стає очевидно, що вони понесли значні людські втрати та збитки в техніці. Однак, в зв’язку з російською окупацією Криму та Донбасу, російська армія має значну перевагу в арсеналі та резервній техніці, що надає їм можливість продовжувати агресивні дії в Україні.

Повномасштабна війна на території України триває вже дуже довгий час, що свідчить про серйозні проблеми з досягненням мирного врегулювання конфлікту. Продовження війни має негативний вплив на економіку та соціальну ситуацію в країні, а також призводить до багатьох гуманітарних проблем.

У цій ситуації важливо, щоб міжнародна спільнота приділяла належну увагу конфлікту в Україні та намагалася знайти шляхи до його розв’язання. Необхідно докласти зусиль для зрушення сторін з позицій воєнних рішень до мирних переговорів та дипломатичного урегулювання. Тільки так можна зупинити кровопролиття та повернути мирний порядок на території України.

Джерело: fakty.com.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *