Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Карта бойових дій

Карта бойових дій в Україні станом на 13 квітня 2024 року | Chas.News

Протягом минулої доби відбулося 97 бойових зіткнень.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Стежити за змінами лінії фронту в Україні можна за допомогою онлайн-карти Deep State. На ній синім кольором позначена територія, звільнена за два останні тижні; зеленим — раніше звільнена територія; червоним — окупована територія; рожевим — територія, що потребує уточнення.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

На Лиманському напрямку ворог 1 раз атакував позиції наших захисників в районі Торського Донецької області.

На Бахмутському напрямку нашими воїнами відбито 33 атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Спірне, Виїмка, Роздолівка, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Андріївка на Донеччині.

На Авдіївському напрямку, нашими захисниками відбито 18 атак в районах населених пунктів Новокалинове, Новобахмутівка, Бердичі, Первомайське та Нетайлове Донецької області.

На Новопавлівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах населених пунктів Красногорівка, Георгіївка, Новомихайлівка, Костянтинівка, Водяне, Урожайне Донецької області, де ворог 29 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Оріхівському напрямку окупанти 7 разів атакували позиції наших захисників в районах Старомайорського Донецької області та Роботиного на Запоріжжі.

На Херсонському напрямку ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом минулої доби, ворог здійснив 6 безуспішних атак на позиції наших військ.

Водночас, наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 12 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 зенітно-ракетних комплексах противника. Також, силами та засобами протиповітряної оборони України знищено одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу, двом засобах протиповітряної оборони, одній станції РЕБ противника.

Щодня Сhas News відбирає для вас найважливіші новини. Приєднуйтесь до нас у Facebook та Telegram, щоб нічого не пропустити.

Генштаб заявив про нову хвилю ротацій бригад ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося 97 бойових зіткнень, що свідчить про продовження активних бойових дій на території України. Однак, варто відзначити, що на Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишилася стабільною і без суттєвих змін. Такі дані повідомив Генштаб ЗСУ.

З моєї точки зору, ці дані показують, що конфлікт на Донбасі продовжується і має свою специфіку на кожному напрямку. Наприклад, на Сіверському та Слобожанському напрямках ворог зберігає військову присутність і проводить диверсійні дії, метою яких є недопущення перекидання українських військ на загрозливі напрямки. Це свідчить про те, що противник активно намагається ускладнити ситуацію для ЗСУ і затримати прогрес українських військ.

За допомогою онлайн-карти Deep State можна стежити за змінами лінії фронту в режимі реального часу. За допомогою кольорових позначень – синім, зеленим, червоним та рожевим – можна дізнатися про території, які звільнені, окуповані або потребують уточнення. Це цінний інструмент для спостереження і аналізу ситуації на передовій.

Один із цікавих моментів стосується Бахмутського напрямку, де було відбито 33 атаки в районах населених пунктів Луганської області та Донеччини. Це свідчить про активну оборону наших воїнів і їх незламність у відстоюванні своїх позицій. Такі успішні оборонні битви демонструють високий рівень підготовки та ефективність українських сил.

Незважаючи на спроби ворога прорватися і провести напад на позиції наших військ, українські сили продовжують активні дії. Вони наносять удари по зосередженнях особового складу, озброєнню та техніці противника. Крім того, успішні удари авіації та підрозділів ракетних військ свідчать про ефективну та цілеспрямовану діяльність українських силовиків і їх здатність завдавати значних втрат окупаційним військам.

Наприкінці, хочу відзначити, що така інформація є важливою для заінтересованих громадськостей і постійних читачів новин. Вона підкреслює важливість об’єктивного та своєчасного інформування про ситуацію на передовій та дії українських силових структур.

Джерело: chas.news

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *