Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Повітряна Тривога Харків

Наймасованіша атака по Дергачах з 2022 року: є постраждалі, пошкоджено цивільну інфраструктуру

Російські військові завдали авіаційний удар по центру міста Дергачі. В епіцентрі опинилася винятково цивільна інфраструктура, є постраждалі.

Дивіться також У Запоріжжі потужний вибух: в Україні загроза балістики

У Харкові прогриміли вибухи

У Харківській області орієнтовно о 13:42 пролунала повітряна тривога, тоді була загроза балістичного озброєння, і з того часу тривога поки не припинялася. Вже о 15:52 Повітряні сили сповістили про пуски керованих авіаційних бомб на Харківщині.

Через кілька хвилин, на жаль, стало відомо про вибух.

У Харкові було чутно вибух, ймовірно, за межами міста,
– йдеться у повідомленні.

За декілька хвилин до вибуху моніторингові канали також повідомляли про загрозу удару КАБом.

Згодом начальник Дергачівської МВА В’ячеслав Задоренко повідомив, що окупанти завдали ударів КАБами по Дергачах. Є пошкодження приватних будинків.

Таким чином ворожі удари прийшлися по приватних і багатоквартирних будинках, а також по цивільному підприємству.

О 16:49 кореспонденти Суспільного повідомили про ще одну вибухи. Ймовірно, вони знову були за межами міста. Як з’ясувалося, окупанти завдали декілька ударів по Козачій Лопані.

нашому телеграмі.

Що відомо про наслідки атаки по Дергачах

В Харківській обласній прокуратурі повідомили, що близько 15:50 російські війська завдали авіаційний удар по центру міста Дергачі.

Пошкоджено виключно цивільну інфраструктуру: приватні житлові будинки, пʼятиповерхівки, автомобілі, господарчі приміщення, будівлі підприємства,
– повідомили правоохоронці.

Також в результаті атаки постраждали троє людей. Двоє чоловіків, 68 та 75 років, отримали уламкові поранення та були госпіталізовані до лікарні. 71-річна жінка зазнала гострої реакції на стрес. Також постраждали домашні тварини.

Згодом начальник Дергачівської МВА В’ячеслав Задоренко розповів, що на місто скинули 4 авіабомби, ймовірно, УМПБ Д-30. Він також зазначив, що це була наймасованіша атака на Дергачі від 2022 року.

Задоренко додав, що авіаудар пошкодив щонайменше три п’ятиповерхові будинки, два двоповерхові та 20 приватних будинків, а також господарчі споруди, гаражний кооператив і автівки місцевих жителів. Частково зруйновано лінії електропередач.

Наслідки удару по Дергачах / Фото В’ячеслава Задоренка

Напередодні, 28 червня, окупанти щонайменше двічі обстріляли Харків ФАБ-500. Пошкоджено приватні будинки, корпуси й гуртожитки вищого навчального закладу, а також будівлю ДСНС. Постраждали п’ять людей.

Джерело: 24tv.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *