Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Повітряна Тривога Житомир

Уночі росіяни запустили по Україні 48 дронів-камікадзе: один із них ППО знищила на території Житомирської області

У ніч з 5 на 6 грудня в Житомирській області відбулася повітряна атака, під час якої українські захисники збили дрон-камікадзе, який нападав на їхню територію. Повітряна тривога тривала протягом цієї ночі, але завдяки силам протиповітряної оборони вдалося відбити напад. Загалом було знищено 41 ударний БпЛА противника. Це ще одна перемога українських військових у боротьбі з окупантами. Деталі інциденту у статті нижче.

У ніч з 5 на 6 грудня під час повітряної атаки росіян захисники збили дрон-камікадзе на території Житомирської області.

Про це зранку 6 грудня проінформував начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко.

«Вночі під час повітряної тривоги сили протиповітряної оборони збили над територією області дрон-камікадзе. Внаслідок падіння уламків руйнувань та постраждалих не зафіксовано. Дякуємо силам ППО!», – написав він.

Зауважимо, що повітряна тривога на території Житомирської області була оголошена із 5 на 6 грудня з 23:37 та тривала до 01:33.

А Командування Повітряних Сил ЗСУ зазначає, що у ніч на 6 грудня 2023 року окупанти атакували Україну безпілотниками типу «Shahed» з двох напрямків – мис Чауда (Крим) та Курська область -рф. Усього зафіксовано пуски 48 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

«В результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних Сил, у взаємодії з ППО Сил оборони України, знищено 41 ударний БпЛА противника. Залучалась винищувальна авіація, зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи Сил оборони України. Командувач Повітряних Сил генерал-лейтенант Микола Олещук дякує усім воїнам за захист повітряного простору і вкотре відзначає бойову роботу підрозділів мобільних вогневих груп Сил оборони України! Більшість знищених «шахедів» на їх рахунку!», – додається в повідомленні.

Нагадаємо, у ніч з 21 по 22 листопада російські окупанти атакували Україну 14 «шахедами» та крилатою ракетою, усі цілі знищили захисники, зокрема, два дрони ППО збила в Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, зранку 17 листопада 2023 року Повітряні сили України повідомляли про те, що під час тривоги у Житомирській області збили «Shahed». Всього у повітряному просторі над Україною збили 9 з 10 ворожих ударних БпЛА. А в ОК «Північ» показали, як у Житомирській області того ранку збили «Shahed».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram

Джерело: zhitomir.info

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *