Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Повітряна Тривога Житомир

Житомирську область під ранок атакували «шахеди»: постраждав інфраструктурний об’єкт, пошкоджені будинки

Вранці 19 липня Житомирська область була атакована ворожими дронами-камікадзе. Ця атака спричинила пошкодження інфраструктурних об’єктів та приватних домогосподарств. Згідно з інформацією, всі екстрені служби вже працюють на місці події, інформація про жертви поки не надходила. Протягом ночі 19 липня російські окупанти атакували Україну зі південного напрямку, використовуючи різні види ракет та іранські ударні дрони типу «Shahed-136/131». Атаковано було критичні інфраструктурні об’єкти та військові цілі, основний напрямок удару – Одещина. Протиповітряна оборона України знищила значну кількість ворожих повітряних цілей. Це не перший раз, коли Україна була атакована іранськими дронами, попередній випадок стався у травні цього року. На щастя, наразі інформація про постраждалих немає.

Під ранок 19 липня ворог Житомирська область зазнала атаки ворожих дронів-камікадзе.

Про це о 8-й годині ранку повідомив начальник обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

«Сьогодні під ранок ворог атакував Житомирщину дронами-камікадзе. За попередньою інформацією внаслідок удару «шахедами» постраждав інфраструктурний об’єкт, є пошкодження приватних домогосподарств. Всі екстрені служби прибули до місця події та працюють. Наразі інформації про наявність жертв немає, інформація щодо масштабів пошкоджень уточнюється», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що повітряна тривога була оголошена в Житомирській області 19 липня о 4:52 і скасована о 7:09.

За інформацією командування Повітряних сил ЗСУ, уночі 19 липня 2023 року російські окупанти атакували Україну з південного напрямку, використовуючи крилаті ракети повітряного, наземного та морського базування, а також іранські ударні БпЛА типу «Shahed-136/131».

Атаковано об’єкти критичної інфраструктури та військові об’єкти, основний напрямок удару – Одещина.

Протягом кількох хвиль атак противник застосував:

16 крилатих ракет морського базування «Калібр», імовірно з малого ракетного корабля «Інгушетія» та фрегата «Адмірал Ессен» з акваторії Чорного моря;

8 крилатих ракет Х-22 з літаків дальньої авіації Ту-22М3 з акваторії Чорного моря;

6 крилатих ракет «Онікс» з берегового ракетного комплексу «Бастіон» (Крим);

1 керовану авіаційну ракету Х-59 із винищувача Су-35 з акваторії Чорного моря;

32 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» з полігону Чауда (Крим) та Приморсько-Ахтарськ (Краснодарський край).

За результатами бойової роботи протиповітряною обороною Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України знищено 37 повітряних цілей:

13 крилатих ракет «Калібр»;

1 керовану авіаційну ракету Х-59;

23 ударних БпЛА «Shahed-136/131».

Як повідомляв Житомир.info, у ніч на 28 травня 2023 року ворог атакував Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131»: зафіксовано пуски 54 дронів-камікадзе, ППО знищили 52, є влучання в інфраструктурний об’єкт у Житомирській області, в Житомирі, за інформацією мера, є пошкодження, обійшлося без жертв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram

Джерело: zhitomir.info

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *