Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Футбол

Баєр перервав суперсерію. Аталанта виграла Лігу Європи

«Баєр» цього сезону не програвав 51 матч підряд, в тому числі ні разу не зазнавши поразки в чемпіонаті Німеччини. В «Аталанти» ж такої серії не було, але українські вболівальники, мабуть, вболівали проти клубу з Бергамо через легкість, з якою «богиня» списала Руслана Маліновського.

З кадрових рішень несподіваним став вихід Колашинаца в центрі захисту та поява на полі Лукмана, якого в старті мало хто очікував. Як виявилося, Гасперіні щось знав.

З перших хвилин «Баєр» ввімкнув свій контроль м’яча, але «Аталанта» у відповідь ввімкнула шалений пресинг. Було багато фолів, до відвертих грубощів не доходило, але було видно, що команда з Бергамо не збирається віддавати трофей просто так.

Як виявилося, така тактика принесла плоди. Дзаппакоста вже на дванадцятій хвилині отримав м’яч справа в штрафному і прострілив вздовж воріт, Паласіос мав би виносити, але не встиг за Лукманом, котрий вискочив йому з-за спини і з кількох метрів розстріляв ліву дев’ятку.

Леверкузенці опинилися ніби в нокдауні, вони без успіху трохи поатакували по інерції і… пропустили ще раз. Той ж Лукман вирішив пробити метрів з 20 низом, м’яч влетів точно у правий кут воріт, воротар був безсилий.

Звісно, у всіх в голові були згадки, як «Баєр» цього сезону неодноразово відігравався з 0:2, в тому числі і в Лізі Європи, тому такий рахунок явно не був вироком для німців, але напружитися вони мали. Хабі Алонсо вже в перерві вирішив підсилити атаку, випустивши, зокрема, Шика. Але міг скоротити розрив не він, а Грімальдо, який запоров найкращий момент «Баєра» в першому таймі невдалим перекиданням голкіпера після виходу на нього.

А в другому таймі пресинг нікуди не подівся, до чого «Баєр» відверто не був готовим. так, якісь там моменти були, але серйозно, стопроцентно потурбувати Муссо не виходило. Більше того, Лукман замінив свій дубль хет-триком, точно пробивши у дальню дев’ятку після виходу на ворота.

Це була 75 хвилина, думки про камбек у доданий час залишилися, але віра в це зникала, оскільки абсолютно не було видно, за рахунок чого «фармацевти» можуть відігратися. Так і сталося, могли б німці забити гол престижу, оскільки ВАР переглядав можливість призначення пенальті, але наявність фолу нівелювало знаходження Патріка Шика в офсайді.

3:0 – Бергамо святкує, оскільки до довгоочікуваного трофею додався і вихід в Лігу чемпіонів наступного розіграшу, а суперсерія «Баєра» закінчилася, як це часто буває, в найбільш невдалий для клубу момент.

Ліга Європи. Фінал

«Аталанта» – «Баєр» – 3:0

Голи: Лукман, 12, 26, 75

Попередження: Джимшіті, 23, Скамакка, 35, Дзаппакоста, 60, Коопмейнерс, 70 – Вірц, 35, Тапсоба, 67, Андріх, 74

«Аталанта»: Муссо — Колашинац (Скальвіні, 46), Гін, Джимшіті (Толой,90+1) — Руджері, Коопмейнерс, Едерсон, Дзаппакоста (Хатебур, 84) — Лукман, Скамакка (Туре, 84), де Кетеларе (Пашалич, 57)

«Баєр»: Коварж — Тапсоба, Та, Станішич (Боніфейс, 46) — Інкапіє, Паласіос (Андріх, 69), Джака, Фрімпонг (Телла, 80) — Грімальдо (Гложек, 69), Вірц (Шик, 80) — Адлі

Арбітр: Іштван Ковач (Румунія)

Стадіон: «Дублін-Арена» (Дублін, Ірландія)

АТАЛАНТА – БАЄР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело: sport.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *