Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Футбол

Рух – Динамо 1:1. Сенсація… чи вже ні? – UA-Футбол

Взимку київське “Динамо” продало двох ключових гравців останніх років. Віктор Циганков нарешті дозрів для переїзду до Європи, несподівано підписавши контракт із “Жироною”, тоді як Ілля Забарний був проданий до англійського “Борнмута”. Втрати, враховуючи відсутність вхідних покупок, дуже серйозні. Паралельно з цим весь сезон лікуються інші важливі деталі механізму Луческу – Шапаренко та Бущан. Ось і виходить, що за відсутності перерахованих вище гравців, лідерський тягар падав на Віталія Буяльського, який до березневого поєдинку проти “Дніпра-1” чудово справлявся (18 гольових дій), правда після заробив вилучення, через що пропустив три гри поспіль. Сьогодні столичний лідер повернувся на поле…

Поки Буяльський відпочивав, у “Динамо”, щоправда, знайшовся інший лідер. Юний форвард Ванат забив два голи у двох останніх матчах, і, як ви ймовірно здогадалися, вийшов у старті і сьогодні. Загалом склад гостей був читаний ще до поєдинку, і в ньому знайшлося місце для всіх важливих футболістів останніх ігор. Навіть для Тимчика, Шепелєва та Дубінчака, які перед майбутньою грою проти “Шахтаря” сиділи на жовтих. Склад “Руху” також виявився передбачуваним. Пономарьов знову повернув на вістрі швидкого Климчука, тоді як на лівому фланзі атаки опинився Мисик. Щодо решти позицій, то можна відзначити вихід в опорній зоні Підгурського та переміщення у центрі оборони Слюсара. Вони заміняли дискваліфікованих Слюбика та Сапугу.

Перший тайм, попри досить повільний темп та відсутність шквалу небезпечних моментів, вийшов досить непоганим. Багато в чому, через наявність цікавих подій. Вже в дебюті гри Пономарьов змушений був робити екстрену заміну – замість лідера центру оборони Дідика вийшов більш молодший Холод. Як ви, напевно, здогадалися, Роман отримав травму вже на старті матчу. Ще один цікавий факт – постійні спроби контратак “Руху”. Господарі попереду покладалися багато в чому на швидкість Климчука, який хоч і не завдав жодного удару за 45 хвилин, був дико корисний. Саме Юрій заробив на собі по жовтій двом центрбеками “Динамо” – Попову та Дячуку. Останнього могли й вилучати за фол останньої надії з огляду на те, що Климчук міг вириватися на оперативний простір із Нещеретом, проте Романюк пошкодувала киян.

Були у першому таймі та голи. Одразу два. Як і належить фавориту, “Динамо” відкрило рахунок, покаравши суперника за розхлябаність біля власних воріт. Беніто скористався помилкою Ляха, протягнув на швидкості сферу правим крилом, після чого потужно прострелив у штрафний майданчик. Ванату, що стояв там, потрібно було лише замкнути в дотик – він впорався. Повівши в рахунку, “Динамо” кинуло грати, на якийсь час відсунувшись до своїх воріт. Як показали наступні події, навіть проти Руху грати в подібному стилі небезпечно. Шепелєв обрізався на своїй половині, Климчук опинився на ударній позиції, проте з його пострілом впорався Нещерет. Щоправда, це за підсумком не врятувало, адже м’яч відлетів до Довгого, який і заніс сферу у ворота. 1:1 за підсумками першої половини.

Другий тайм вийшов нуднішим, адже небезпечних моментів у ньому майже не було. Напевно, ключовий шанс вийти вперед втратили саме футболіста “Руху”. Одна із багатьох закидушок на хід Климчуку завершилася виходом останнього на побачення з Нещеретом, проте форвард не зміг якісно завершити епізод. Що стосується “Динамо”, то команда блякло провела другу половину, заміни від Луческу гру лишу псували, а все на що вистачило сил у гостей, так це удар здалеку від Дячука з наступним коментарем коуча “Що це?”, та й картинним падінням у штрафному Андрієвського. За це хавбек, який вийшов у другом таймі, був нагороджений жовтою карткою.

1:1 за підсумком. Ймовірно, багатьох цей рахунок здивував, проте з огляду на постійні втрати “Динамо” у нинішньому сезоні, сьогоднішню нічию сенсацією називати не хочеться. Сенсації не можуть набридати, а часті втрати очок від київської команди стають скоріше закономірністю. А “Рух” дійсно варто похвалити, адже команда провела добротний матч (точно найкращий в епоху Пономарьова) і місцями була навіть ближчою за суперника до трьох балів. Таку команду як сьогодні хочеться й надалі бачити в еліті українського футболу.

VBET ліга. 21-й тур
14 квітня, Львів, стадіон “Арена Львів”
Рух – Динамо 1:1
Голи:
Олексій Довгий 41 – Владислав Ванат 16
Рух: Юрій Паньків, Олексій Довгий (Остап Притула 69), Юрій Климчук, Уїв Соломон-Отабор, Денис Підгурський, Мар’ян Мисик (Фабрісіо Альваренга 69), Роман Дідик (Віталій Холод 11), Таллес Бренер (Ярослав Карабін 88), Ростислав Лях, Віталій Роман, Денис Слюсар
Динамо: Руслан Нещерет, Денис Попов, Сергій Сидорчук, Володимир Шепелєв (Денис Гармаш 46), Владислав Ванат (Ерік Рамірес 64), Джастін Лонвейк (Олександр Андрієвський 64), Олександр Тимчик, Максим Дячук, Віталій Буяльський, Владислав Дубінчак, Олабіран Блессінг Муїва (Беніто) (Антон Царенко 46)
Попередження: Остап Притула 82 – Денис Попов 13, Максим Дячук 20, Олександр Андрієвський 65


Source: ua-football.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *