Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

Легенда українського спорту: померла Альбіна Дерюгіна – ТСН

Вона була знаменитою тренеркою, яка змінила художню гімнастику та виховала безліч чемпіонок, oj прославили нашу країну.

На 92-му році життя зупинилося серце легенди світової художньої гімнастики, Героїні України, членкині Виконкому НОК України, заслуженої тренерки України Альбіни Дерюгіної. Альбіна Миколаївна народилася 16 березня 1932 року у Макіївці Донецької області. У дитинстві їй подобалися іноземні мови і вона мріяла вступити до Інституту міжнародних відносин, однак у її житті завжди особливе місце займав спорт, адже у шкільні роки почала займатися художньою гімнастикою, яка в результаті зробила її зіркою.

Альбіна Дерюгіна / Фото: УНІАН

Про сім’ю Дерюгіна завжди відгукувалася з теплотою, відзначаючи, що виросла у великій та люблячі родині:

“Я народилася в місті Макіївка 16 березня 1932 року у великій дружній родині. Батько Микола Миколайович Єгоров і мати Клавдія Данилівна виховували п’ятьох дітей у найкращих сімейних традиціях. Вони вчили нас поважати одyt одного, любити і допомагати в різних ситуаціях. Мій батько хоч і був зайнятою людиною – перебував на посаді керівника одного з місцевих підприємств, він завжди знаходив час для сім’ї і намагався приділяти нам багато уваги та тепла. Приклад батьківської любові нам слугував найкращим життєвим досвідом, що розкриває справжнє значення і розуміння слова Сім’я. Ці почуття і це знання, окрім усього іншого, я і намагаюся закласти в серця всіх моїх вихованок”, – говорила легенда.

Альбіна Дерюгіна / Фото: УНІАН

Після школи Дерюгіна вступила до Дніпропетровського технікуму фізичної культури, а потім до Київського інституту фізичної культури. Після закінчення навчання вона зайнялася тренерською діяльністю. Близько року пропрацювала у Київському політехнічному інституті, а потім аж 30 років у товаристві “Спартак”. Вже тут вона набрала дитячу групу маленьких гімнасток, з яких мала намір зробити зірок спорту. І вже до початку 1970-х років Дерюгіна змусила з повагою ставитися до Київської школи художньої гімнастики – її спортсменки спочатку були у збірній СРСР, а згодом у збірній незалежної України. Вона виховувала олімпійських чемпіонок, чемпіонок світу та Європи.

Альбіна Дерюгіна / Фото: УНІАН

Серед найзнаменитіших вихованок тренерки були: Ольга Щеголєва, Ольга Плохова, Вікторія Сірих, Людмила Євтушенко, Ірина Дерюгіна, Олександра Тимошенко, Оксана Скалдіна, Еліна Хозлу, Тамара Єрофєєва, Ганна Безсонова, Наталія Годунко, Ганна Різатдінова.

Альбіна Дерюгіна / Фото: УНІАН

“Мене часто запитують: “Альбіно Миколаївно, в чому секрет вашого успіху?”. Зараз я можу сміливо розкрити всі секрети… яких просто немає. Щоб чогось досягти, потрібно дуже любити свою справу, буквально жити нею, горіти нею. Ретельно і наполегливо працювати з блиском в очах, не відступати і не здаватися, а сміливо і впевнено йти вперед.Потрібно багато-багато трудитися. Якби ви тільки знали, скільки разів я хотіла все кинути і піти зі спорту, так як ніколи не було все гладко – завжди були і будуть перешкоди. Але я залишилася. І буду у художній гімнастиці до останнього свого подиху”, – говорила вона.

Альбіна Дерюгіна / Фото: УНІАН

Що стосується особистого життя, то Альбіна Дерюгіна була одружена з Іваном Костянтиновичем Дерюгіним – п’ятиборцем та олімпійським чемпіоном. У цьому шлюбі у них народилася донька – Ірина Іванівна Дерюгіна – теж легендарна українська гімнастка. Також Альбіна Миколаївна є бабусею Ірини Блохіної.

Альбіна Дерюгіна / Фото: УНІАН

Альбіна Дерюгіна / Фото: УНІАН

Альбіна Дерюгіна / Фото: УНІАН

Читайте також:

Source: tsn.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *