Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Спорт

УПЛ. Дніпро-1 – Олександрія 1:1. Потенційна перемога – не реальна – UA-Футбол

Цей матч не дозволяв цілісним поглядом осягнути ситуацію у турнірній таблиці. Точніше, відкладення цього матчу постійно змушувало рахувати потенційні очки, а не фактичні. За цими потенційними (або за втраченими) “Дніпро-1” у минулому турі повернувся на перше місце, випередивши “Шахтар” за додатковими показниками. Але ж ще потрібно було взяти фактичні три очки.

Родзинка в тому, що “Дніпро-1” грав проти “Олександрії”, яка саме й зупинила “Шахтар” в хронологічно останньому турі УПЛ. Перед командою Кучера стояло завдання не повторити помилок свого конкурента.

Було важко. Бо “Олександрія” розпочала без церемоній. Одразу створила момент імені Мірошніченка (його удар потягнув Рибак). Але й “Дніпро-1” не був пасивним. Супермомент виник у Піхальонка, який з дуже зручної позиції пробив точно у голкіпера. А який міг би бути асист Довбика п’ятою.

Гра розвивалася динамічно, а напруга наростала. Й досягла свого апогею, коли суддя Козик призначив пенальті за падіння Назаренка у штрафній площі після дотику до його спини Скорка. Це рішення так обурило тренерський штаб “Олександрії”, що конфліктувати з Кучером, Красніковим та іншими представниками дніпрян пішли Кравченко з Ротанем. Дійшло до бійки (Пеглов першим розпустив руки) й закономірних вилучень тренера гостей та асистента тренера господарів.

УПЛ. Дніпро-1 - Олександрія 1:1. Потенційна перемога - не реальна - изображение 2


А Довбик тим часом реалізував пенальті, забивши свій 22-ий гол у чемпіонаті. Але “Дніпро-1” недовго радів перевазі. В одній з наступних атак “Олександрія” заробила стандарт, Рибалка виважено подав на голову Ковальця, а той влучно пробив. Все розпочалося з початку.

І, треба сказати, й далі йшло з загрозою біля обох воріт. Гуцуляк і Довбик самі створили для себе моменти, але ж не забили. В такій грі це могло вилізти боком, бо суперник теж атакував й міг покарати за не реалізацію. Зокрема, дальнім ударом від Скорка, коли Рибак тільки кінчиками пальців витягнув м’яча з-під стійки.

УПЛ. Дніпро-1 - Олександрія 1:1. Потенційна перемога - не реальна - изображение 3


“Олександрія” грала не так, як проти “Шахтаря” кількома днями раніше. Тоді команда Ротаня віддала м’яч суперникові, обравши стиль “другого номера”. Зараз же, на початку другого тайму, містяни змушували “Дніпро-1” працювати у відборі, застосовуючи комбінації з коротким та середнім пасом.

Але до пори до часи – без моментів. Біля обох воріт. Тільки зі стандартів. Михайленко міг забити ударом головою після подачі від кутового, але не влучив у дальній кут.

УПЛ. Дніпро-1 - Олександрія 1:1. Потенційна перемога - не реальна - изображение 4

З кожною хвилиною “Дніпрові-1” було все важче проходити захисні редути суперника. Ну, спершу потрібно було відібрати м’яч. Коли це вдавалося, й коли вдавалося розігрувати комбінації, було справді цікаво. Зокрема, в епізоді, коли Довбик і Бланко “розрізали” захист “Олександрії”, але справу до останнього удару не довели.

Наприкінці матчу вже “Дніпро-1” контролював м’яч. Але його, на відміну від “Олександрії”, контроль заради контролю не влаштовував. Потрібно було забивати. Команда була налаштована на це: м’яч вводився в гру швидко, заміни проводилися дуже стрімко, спрямування – постійно вперед. Але ж моментів обмаль. Шанс на мільйон (в світлі боротьби за Лігу чемпіонів звучить актуально) втратив Танковський, який, вийшовши тет-а-тет, пробив точно в Шевченка (правильно скоротив кут обстрілу).


Було б зовсім весело, якби в ході контратаки забив Мустафаєв – удар був з прицілом під поперечину, але Рибак витягнув. “Олександрія” загалом повністю заслужила не програти сьогоднішній матч. Та й Шевченко добряче допоміг, коли потягнув дальній удар Когута. Нічия з “Шахтарем”, нічия з “Дніпром-1”. Якби ще навчилася перемагати суперників рівня “Інгульця”, то можна б боротися за топ-3.

УПЛ. Дніпро-1 - Олександрія 1:1. Потенційна перемога - не реальна - изображение 5

А для “Дніпра-1” ще нічого не втрачено глобально. Просто втрачена нагода повернутися на перше місце вже сьогодні.

Фото – Олександр Приходько, UA-Футбол

УПЛ. 11.05.2023. Перший тур (догравання)
Ужгород. Стадіон “Авангард”
Арбітр в полі – Ярослав Козик
СК “Дніпро-1” – ФК “Олександрія” 1:1
Голи: Артем Довбик 22 (пен.) – Кирило Ковалець 26

СК “Дніпро-1”: Владислав Рибак, Володимир Адам’юк (Хайнер 84), Едуард Сарапій, Артем Довбик, Олексій Гуцуляк, Руслан Бабенко (Ігор Когут 84), Валентин Рубчинський (В’ячеслав Танковський 61), Домінго Бланко (Жоау Пеглов 72), Олександр Назаренко (Євген Пасіч 61), Олександр Сваток, Олександр Піхальонок

ФК “Олександрія”: Микита Шевченко, Владислав Бабогло, Кирило Ковалець (Андрій Кулаков 71), Денис Мірошніченко, Кирило Сігеєв (Валерій Бондаренко 90+2), Олег Кожушко (Еміль Мустафаєв 46), Сергій Логінов, Данило Скорко, Юрій Копина (Іван Матюшенко 90+2), Сергій Рибалка, Микола Михайленко

Попередження: Олександр Назаренко 39 – Данило Скорко 20, Олег Кожушко 42, Сергій Рибалка 85

Source: ua-football.com

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *