Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Apple в Європі розширює можливості завантаження додатків на iPhone з вебсайтів

Apple дозволить завантажувати програми для iPhone з вебсайтів у ЄС

Компанія Apple оголосила, що користувачі iPhone в Європейському Союзі зможуть завантажувати програми не лише через App Store або конкуруючі вебмагазини, але й з вебсайтів.

За інформацією CNBC, ця можливість стане доступною вже навесні. Розробники додатків повинні будуть відповідати певним критеріям, зокрема мати додаток з більш ніж 1 мільйоном завантажень в Європі.

Apple також дозволить компаніям пропонувати вебмагазини додатків для iPhone, але тільки якщо це будуть додатки лише однієї компанії.

Компанія зазначила, що розповсюдження додатків безпосередньо з вебсайту вимагає відповідальності та нагляду за взаємодією з користувачем, включаючи можливість керувати програмами, надавати підтримку клієнтам і повертати кошти.

Apple продовжить стягувати плату в розмірі 50 євроцентів за завантаження додатків з вебсайтів, включаючи вебдодатки.

За даними компанії, на Європу припадає близько 7% доходів Apple від App Store.

Закон про цифрові ринки ЄС змусив Apple змінити політику App Store

Раніше Apple багато років боровся проти завантаження додатків для iPhone з інтернету, посилаючись на проблеми безпеки та право компанії диктувати свій користувацький досвід. Проте Закон про цифрові ринки ЄС змусив Apple внести зміни до бізнес-процесів App Store.

Як повідомлялося раніше, Європейська комісія планує оштрафувати компанію Apple на суму близько 500 мільйонів євро за ймовірні порушення антимонопольного законодавства ЄС.

Висновок

Apple дозволить користувачам iPhone в Європейському Союзі завантажувати програми з вебсайтів, а також дозволить компаніям пропонувати вебмагазини додатків. Це стало можливим після внесення змін до політики App Store під впливом Закону про цифрові ринки ЄС. Apple продовжить стягувати плату за завантаження додатків з вебсайтів.

Читайте також: Apple виплатить у Канаді понад $11 мільйонів за навмисне сповільнення iPhone

Джерело: CNBC

Джерело: ukrinform.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *