Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Chromebook або ноутбук: що краще купити – Детектор медіа. Watchdog українських ЗМІ

Chromebook або ноутбук: що краще купити
Chromebook або ноутбук: що краще купити

Ті, хто регулярно користується поєднанням клавіш, оцінять нещодавно додану Google у Chrome OS комбінацію Search+V. Її натискання відкриває список із п’яти елементів, які останніми видалили або скопіювали. Функція Multipaste пропонує вирізати кілька фрагментів і вставляти в потрібному порядку. Також планується впровадити тривале натискання Ctrl+V, яке, на відміну від короткочасного, дає доступ до параметрів мультивставки. Як бачите, у міру розвитку Chrome OS пропонує дедалі більше комфорту, свободи, продуктивності, викликаючи сумніви у користувачів, що краще купити – хромбук чи ноутбук. Відповідь на нього дізнаєтеся зі статті.

Особливості Chromebook

Така категорія продуктів з’явилася відносно недавно. З технічного погляду це ті самі ноутбуки з екраном, клавіатурою, камерою, трекпадом, проте з деякими відмінностями, що стосуються програмного забезпечення. Пристрої управляються Google Chrome OS. Ця операційна система не вимагає багато ресурсів і потужного обладнання для обчислень, що знижує ціну. Переваги хромбуків:

  • доступна вартість;
  • хороша автономність;
  • простота використання;
  • портативність;
  • набір доступних додатків, що постійно розширюється.

Однак через недорогі матеріали пристрій виглядає не надто елегантно. У нього також недостатньо потужне апаратне забезпечення.

Головний користувацький інтерфейс – браузер Chrome. Тому вся робота виконується через онлайн-сервіси і зберігається на сторонніх сайтах. Але багато з тисяч доступних додатків також підключаються без інтернету. Головна відмінність від ноутбука – місце зберігання файлів, яке знаходиться не на пристрої, а в хмарі. З Google Play дозволяється завантажити будь-який додаток, що працює на Android, що робить використання хромбука схожим на смартфон, тільки з великим екраном і повнорозмірною клавіатурою. У т.ч. встановлюються і всі програми Microsoft Office.

Основні відмінності ноутбука

Ноутбуки працюють на Windows, Linux або macOS. Пристрої пропонують такі переваги:

  • надійність;
  • багатофункціональність;
  • високу працездатність;
  • використання для ігор і творчості;
  • варіанти цінових пропозицій.

Їм потрібне більш потужне обладнання, що впливає на вартість. У ноутбуків об’ємне сховище для файлів. Хоча ви також можете користуватися хмарними сервісами, але онлайн-додатки Chromebook відкривають більше можливостей, що стосуються ціни та простоти доступу.

Що краще купити

Chromebook – доступне і практичне рішення для щоденних завдань і нескладних робочих навантажень. Правильно підібрані додатки зрівнюють його потенціал із недорогим ноутбуком. Обидва типи пристроїв виробляють одні й ті самі компанії. Часто саме встановлена ОС служить відмінністю між моделями серії у бренду. Преміальні хромбуки оснащені процесорами Intel Core i3 або i5, що стали основою хороших ноутбуків.

Тому приймати рішення, що краще купити, потрібно, виходячи з цілей використання. Для серйозних професіоналів більше підійде ноутбук. 

Source: detector.media

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *