Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Google представила нові відкриті мовні моделі під назвою Gemma на платформі AIN.UA

Google представила сімейство відкритих моделей штучного інтелекту Gemma для розробників і дослідників. Ці моделі, побудовані на основі технологій Gemini, доступні у двох розмірах – 2B та 7B. За словами Google, обидва варіанти досягають найкращих характеристик серед відкритих моделей свого класу.

Користувачам надаються сервіси Colab та Kaggle, а також інтеграція з популярними інструментами, такими як Hugging Face, MaxText, NVIDIA NeMo та TensorRT-LLM. Моделі Gemma можуть працювати як на ноутбуці, так і в хмарі, з оптимізацією для графічних процесорів NVIDIA.

Ці моделі можна використовувати у комерційних проєктах будь-якого розміру. Gemma була розроблена командами DeepMind та Google і отримала назву за латинським словом “gemma”, що означає дорогоцінний камінь.

Заголовок: Google представила відкриті мовні моделі Gemma для розробників і дослідників штучного інтелекту

Цитата автора: “Google випустила сімейство ШІ-моделей з відкритим кодом Gemma, призначене для розробників і дослідників штучного інтелекту.”

Висновок автора: Google представила сімейство відкритих моделей штучного інтелекту Gemma, які можуть бути використані у комерційних проєктах будь-якого розміру. Ці моделі мають найкращі характеристики серед відкритих моделей свого класу і працюють як на ноутбуці, так і в хмарі. Gemma була розроблена командами DeepMind та Google і отримала назву за латинським словом “gemma”, що означає дорогоцінний камінь.

Джерело: ain.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *