Online News

Останні Новини Онлайн | Новини технології

Технології

Інтенсивний метеоритний дощ очікується на Великдень: деталі та пояснення

На Великдень у небі пройде інтенсивний метеоритний дощ: що це за явище

У неділю, 5 травня, на Землі відбудеться пік метеоритного дощу, який триватиме до 10 травня. Це явище спричинене падінням уламків від комети Галлея, відомих як Ета-Аквариди. Найкраще спостерігати метеоритний потік буде в південній півкулі Землі.

Згідно з виданням ScienceAlert, Земля рухається навколо Сонця і стикається з потоками пилу та уламків комет і астероїдів. Це призводить до метеоритного дощу, коли уламки комет згорають в атмосфері при падінні на Землю.

Вчені, які вивчають Ета-Аквариди, вважають, що цього року показники можуть значно зрости. Деякі дослідники навіть стверджують, що цей метеоритний дощ може стати найбільшим за весь ХХІ століття.

Загалом, пік метеоритного дощу від комети Галлея буде спостерігатися в неділю і триватиме до 10 травня. Це цікаве явище, яке варто спостерігати, особливо для людей, які цікавляться астрономією.

Цитата автора сайту: “Метеоритний дощ від комети Галлея – це захоплююче явище, яке дозволяє нам побачити красу космосу прямо з нашої планети”.

Висновок автора сайту: Метеоритний дощ, спричинений падінням уламків від комети Галлея, є захоплюючим явищем, яке можна спостерігати на Землі. Цього року він може стати найбільшим за весь ХХІ століття.

Джерело: pik.net.ua

ЗАЛИШИТЬ ВІДПОВІДЬ

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *